Politika

Mamikins: līdz ar Trampa atnākšanu globalizācija vairs nav modē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākā nākotnē valstis ievēros tikai un vienīgi savas intereses, turpretī globalizācijas projektu, tādu kā ES, attīstība tiks atlikta, uzskata eirodeputāts.

RĪGA, 23. janvāris — Sputnik. Pasaule oficiāli sāk jaunu posmu, un tas būs laiks, kad valstis ievēros tikai un vienīgi savas intereses, turpretī globalizācijas projektu, tādu kā Eiropas Savienība, attīstība tiks atlikta, aģentūra LETA citē Eiropas Parlamenta deputāta Andreja Mamikina vārdus.

Kā aģentūru LETA informēja politiķa birojā, Mamikins pievērsies ASV politikas notikumiem, īpašu uzmanību veltot prezidenta Donalda Trampa un viņa administrācijas aktivitātēm.

Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins - Sputnik Latvija
Mamikins: Diezin vai jaunais EP prezidents varēs izprast nepilsoņu problēmas

Pats politiķis uzskata, ka pēc daudziem globalizācijas gadiem iespējams vērot krasu pagriezienu pretējā virzienā. Turklāt, kļuvis acīmredzams, ka lielākā daļa tautas tā arī nespēja turēties līdzi globālistu projektu uzvaras skrējienam.

"Šodien pasaule oficiāli uzsāk jaunu posmu. Tas būs laiks, kad valstis ievēros tikai un vienīgi savas intereses, turpretī globalizācijas projektu, tādu kā ES, attīstība tiks atlikta. Modē būs likmju veikšana tikai uz saviem spēkiem: protekcionisms, migrācijas ierobežošana, militārā spēka un speciālo dienestu stiprināšana," — pareģoja Mamikins.

Politiķis gan uzskata, ka minēto izmaiņu iemesls nav Tramps, jo jaunais ASV prezidents ir viens no sabiedrības neapmierinātības spilgtiem simboliem. Mamikina ieskatā galvenais pārmaiņu iemesls ir konkrētu ideju trūkums, globalizācijas līderu nespēja izskaidrot savu projektu jēgu sabiedrībai un "šauras personu grupas globālisma "privatizācija", ko viņi ir izmantojuši vien savas bagātības vairošanai".

Ziņu lente
0