Eiropa pati lems par savu nākotni

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasES
ES - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES nākotne nav atkarīga no tā, kādu prezidentu ievēlē ASV, vai no tā, kas ir Lielbritānijas premjerministrs, paudis Luksemburgas ārlietu un Eiropas lietu ministrs Žans Aselborns.

RĪGA, 17. janvāris — Sputnik. Eiropas nākotne nav atkarīga no tā, kādu prezidentu ievēlē ASV, vai no tā, kas ir Lielbritānijas premjerministrs, tā pēc tikšanās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V) sacīja Luksemburgas ārlietu un Eiropas lietu ministrs Žans Aselborns, kurš mudināja aizstāvēt Eiropas Savienības (ES) projektu, ziņo aģentūra LETA.

Luksemburgas pārstāvis norādīja, ka viņa valstij un Latvijai vēsture bijusi ļoti dažāda, taču pastāv vairāki kopīgi saskarsmes punkti, tostarp apņemšanās veltīt visu enerģiju ES stiprināšanai, lai tā virzītos pareizajā virzienā. Kā izteicās Aselborns, šis gads būs svarīgs ne tikai Luksemburgai, bet arī Latvijai, ņemot vērā Eiropā gaidāmos notikumus.

Taujāts par ES nākotni, Aselborns norādīja, ka tā nav atkarīga no tā, kādu prezidentu ievēlē ASV, vai no tā, kas ir Lielbritānijas premjerministrs.

Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Politika
Mediji ziņo: Lielbritānijas premjere gatava "skarbam Brexit"

"Mums visiem ES jācīnās par nākamās paaudzes dzīvi. Nopietni runājot, Luksemburga var sacīt, ka "Brexit" nebija tā labākā diena. Mēs visi bijām zaudētāji no tā, taču tagad jāciena šīs tautas un valdības lēmums," — sacīja ministrs, paužot pārliecību, ka ES turpinās pastāvēt, jo "tas ir miera projekts".

Aselborns pēc tikšanās ar Rinkēviču aicināja turpināt aizstāvēt likuma varu, kā arī sociālos standartus. Viņš arī pauda pārliecību, ka pavasarī, kad tiks svinēta Romas līguma 60. gadadiena, ES stāsies pretī savam liktenim un nākotnei. "Un tā netiek lemta Londonā vai Vašingtonā. Tas viss ir atkarīgs no mums pašiem," —viņš sacīja, paužot pārliecību, ka 50. pants tiks iedarbināts jau pavisam drīz, kā arī to, ka varētu tikt panākts brīvās tirdzniecības nolīgums starp Lielbritāniju un ES.

Savukārt Rinkēvičs klāstīja, ka tikšanās laikā ar kolēģi panākta vienošanās par sadarbības stiprināšanu, ņemot vērā smagās "Brexit" sarunas. Viņš arī prognozēja nopietnas diskusijas par Eiropas nākotni, jo alternatīvas ES neesot saskatāmas. "Uzskatām, ka problēmas jānovērš un jāstiprina ES," — pauda ministrs.

Aselborns ir amatā kopš 2004. gada un šobrīd ir visilgāk strādājošais ārlietu ministrs ES. Vienlaikus Aselborns ir arī migrācijas un patvēruma lietu ministrs.

Ziņu lente
0