Politika

Mediji ziņo: Lielbritānijas premjere gatava "skarbam Brexit"

© REUTERS / Neil HallПремьер-министр Великобритании Тереза Мэй
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas kanceleja informē, ka otrdien politiķe uzstāsies ar uzrunu, kas veltīta gaidāmajām pārrunām ar ES par Lielbritānijas izstāšanos no savienības.

RĪGA, 15. janvāris – Sputnik. Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja otrdien paziņos, ka valdība gatava izvest valsti no vienotā tirgus, Muitas savienības sastāva un Eiropas tiesas jurisdikcijas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz britu mediju sniegto informāciju.

Iepriekš Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas kanceleja apstiprināja, ka otrdien politiķe uzstāsies ar plašu uzrunu, kas veltīta gaidāmajām pārrunām ar ES par Lielbritānijas izstāšanos no savienības.

Brexit. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Brexit var izmaksāt Latvijai 56 miljonus eiro gadā

Izdevums The Sun apgalvo, ka premjere savā uzrunā uzsvērs, ka pārrunās ar ES viņas prioritātes būs brīvās migrācijas pārtraukšana no Eiropas valstīm uz Lielbritāniju un iespēja veikt divpusējas pārrunas par tirdzniecības līgumiem ar citām valstīm, kas, domājams, nebūtu iespējams, saglabājot dalību vienotajā tirgū.

Ja izdevuma sniegtā informācija atbildīs patiesībai, apstiprināsies daudzu parlamentāriešu, tostarp arī Konservatīvās partijas deputātu ļaunākās bažas, – politiķi jau sen pauž uzskatu, ka Meja izvēlēsies "skarbā Brexit" ceļu, tas ir, atteiksies no vienotā tirgus ar mērķi aizsargāt valsts robežas. Pie tam Lielbritānijas valdība jau sākotnēji plānoja atteikties no Eiropas tiesas jurisdikcijas.

Pārrunas ar ES sāksies ne ātrāk kā marta beigās. Domājams, ka tās ilgs pusotru līdz divus gadus.

Ziņu lente
0