Latvija aicina pasauli veicināt Izraēlas un palestīniešu miera sarunas

© Foto : Edgars KošovojsĀrlietu ministrija. Foto no arhīva
Ārlietu ministrija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rinkēvičs starptautiskā konferencē Parīzē mudina starptautisko sabiedrību sekmēt Izraēlas un palestīniešu miera sarunām

RĪGA, 16. janvāris — Sputnik. Starptautiskai sabiedrībai jādara viss, lai sekmētu atgriešanos pie Izraēlas un palestīniešu miera sarunām, konferencē Parīzē par Tuvo Austrumu miera procesu pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, ziņo aģentūra LETA.

Latvija arī nākamgad sniegs atbalstu Ukrainai cīņai pret korupciju - Sputnik Latvija
Latvija arī nākamgad sniegs atbalstu Ukrainai cīņai pret korupciju

Ārlietu ministrija (ĀM) informēja ziņu aģentūru LETA, ka Rinkēvičs šodien Parīzē starptautiskā konferencē, kuras mērķis bija paust atbalstu Izraēlas un palestīniešu miera sarunu atsākšanai un divu valstu risinājumam, ievērojot pušu intereses.

Ārlietu ministrs konferencē uzstājās ar runu, kurā uzsvēra, ka starptautiskajai sabiedrībai jādara viss, lai sekmētu atgriešanos pie Izraēlas un palestīniešu miera sarunām. "Nav alternatīvas divu valstu risinājumam, kas panākams sarunu ceļā starp Izraēlu un palestīniešiem," norādīja ministrs.

Vienlaikus Rinkēvičs aicināja abas puses atturēties no vienpusējām darbībām, kas var traucēt miera procesam. Ministrs augstu novērtēja vairākas starptautiskās iniciatīvas, kas vērstas uz miera procesa paātrināšanu, un aicināja Izraēlu un palestīniešus izrādīt savu politisko gribu, izpildot to sniegtās rekomendācijas un mazinot savstarpējo saspīlējumu, lai atjaunotu sarunas.

Rūdijs Džuliani. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ņujorkas bijušais mērs: Trampam Baltijas valstis ir svarīgas
Konferencē tika pieņemta kopīgā deklarācija, paužot atbalstu sarunu ceļā panākamam divu valstu risinājumam.

Kā ziņots, Parīzē svētdien sākusies starptautiska konference par Tuvo Austrumu miera procesu. Konferencē piedalās aptuveni 70 valstu delegācijas, kā arī Eiropas Savienības (ES) augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni, Arābu valstu līgas ģenerālsekretārs Ahmeds Abulgeits un Islāma sadarbības organizācijas ģenerālsekretārs Jusufs bin Ahmads al Usaimins.

Tomēr nedz Izraēlas, nedz palestīniešu pārstāvji konferenci neapmeklē. Abas puses tika uzaicinātas noklausīties konferences secinājums, bet ne piedalīties pašās sarunās.

Ziņu lente
0