Lepēna apsteidz Fijonu pēc popularitātes franču vidū

© REUTERS / Jacky NaegelenFrancijas "Nacionālās frontes" līdere Marina Lepēna. Foto no arhīva
Francijas Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas "Nacionālās frontes" līdere Marina Lepēna paziņojusi, ka valstij jāizstājas no NATO un Eiropas Savienības, kā arī jāatstāj eiro zona vienlaicīgi ar citām valstīm.

RĪGA, 25. decembris — Sputnik. Francijas "Nacionālās frontes" līdere Marina Lepēna ieņem 37. vietu popularitātes reitingā franču vidū, apsteidzot Francijas ekspremjeru Fransuā Fijonu, kas ierindojās 42. pozīcijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Journal du Dimanche.

Divreiz gadā izdevums rīko Francijas iedzīvotāju aptauju par viņu "mīļākām personībām". Svētdien publicētā topā —50 iekļuvuši arī aktieri Deni Būns, Sofija Marso un Žans Reno.

Francijas opozicionārās partijas Nacionālā fronte līdere Marina Lepēna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lepēnai prognozē uzvaru nākamā gada prezidenta vēlēšanās

Aptaujas līderis ir aktieris Omārs Si, kurš ieguvis balvu "Cēzars" par labāko vīriešu lomu filmā 1+1 (Neaizskaramie).
Vēlēšanas Francijā notiks 2017. gada aprīlī un maijā. Lepēna tiek uzskatīta par vienu no galvenajiem kandidātiem prezidenta amatam.

Savā nesenajā intervijā Grieķijas laikrakstam "Κυριακατικη Δημοκρατια" politiķe paziņojusi, ka Frexit būs daļa no viņas politikas, apliecinot plānus piedalīties prezidenta vēlēšanās.
Viņasprāt, kad Francija izstāsies no ES un eiro zonas, tas pats jādara Portugālei, Itālijai, Spānijai, Īrijai, Grieķijai un Kiprai.

"Ideāli būtu visām šīm valstīm izstāties vienā dienā ar Franciju, un es mēģināšu pārliecināt viņus," — viņa teica.

Politiķe norāda, ka eiro nav tikai valūta, bet šantāžas instruments. "Tur, kur ir eiro, pieauga cenas, nodokļi un bezdarbs, samazinājās algas un pensijas, pilsoņi kļuvuši nabagāki. Lielbritānijā, kad tika izveidota finanšu krīze, sākusies sterliņu mārciņas devalvācija un drīz vien atkal sācies ekonomiskais pieaugums," — sacīja Lepēna.

Lepēna paziņojusi, ka ja kļūs par prezidentu, tad Francija nepaliks NATO, jo šī organizācija vairs nav vajadzīga. "Tā bija izveidota, kad eksistēja Varšavas līguma un komunistiskās Padomju Savienības ekspansijas drauds. Vairs nav gan PSRS, gan Varšavas līguma. Vašingtona atbalsta NATO, lai apkalpotu savus mērķus Eiropā," — sacīja politiķe.

Viņa uzskata, ka ES jākļūst par valstu brīvu konfederāciju, kas ciena nacionālo suverenitāti, bet Starptautiskais Valūtas fonds jālikvidē.

Francijas prezidenta vēlēšanas notiks 2017. gadā divās kārtās 23. aprīlī un 7. maijā. Pēc Harris Interactive aptaujas datiem, publicētā novembra beigās, Fransuā Fijons un Marina Lepēna iekļūs otrajā kārtā ar 26% un 24% attiecīgi, pēc tam ekspemjers uzvarēs Lepēnu ar 67% pret 33%.

Ziņu lente
0