Politika

Lepēnai prognozē uzvaru nākamā gada prezidenta vēlēšanās

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Pāriet pie mediju bankasFrancijas opozicionārās partijas "Nacionālā fronte" līdere Marina Lepēna. Foto no arhīva
Francijas opozicionārās partijas Nacionālā fronte līdere Marina Lepēna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas opozicionārās partijas līderei ir visas izredzes ieņemt Francijas prezidenta amatu.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Francijas premjerministrs Manuels Valss ceturtdien paziņojis, ka Francijas galēji labējās Nacionālās frontes līderei Marinai Lepēnai ir izredzes uzvarēt nākamgad paredzētajās prezidenta vēlēšanās, vēsta aģentūra LETA.

Флаг Франции - Sputnik Latvija
Parīze uzstādījusi Eiropas Sabiedrībai ultimātu direktīvas dēļ

"Tas ir iespējams," — sacīja Valss, Berlīnē notiekošajā ekonomikas konferencē atbildot uz jautājumu par Lepēnas izredzēm uzvarēt.

Pēc ekspertu domām, Lepēna sasniegs prezidenta vēlēšanu otro kārtu, kur viņai pretim stāsies kandidāts no labējiem vai kreisajiem.

"Tas nozīmē, ka politikas līdzsvars pilnībā izmainīsies," — sacīja Valss, brīdinot par "briesmām, kuras rada galēji labējie".

Francijas opozicionārās partijas "Nacionālā fronte" līdere Marina Lepēna sola organizēt referendumu jautājumā par Francijas turpmāko dalību Eiropas Savienībā un no jauna ieviest Francijas franku, ja 2017. gadā ieņems valsts prezidentes posteni

Ziņu lente
0