New York Daily News nosaukusi Karlova slepkavību par "atgūtu taisnīgumu"

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasЦветы у портрета посла России в Турции А. Карлова
Цветы у портрета посла России в Турции А. Карлова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raksta autors uzsver, ka "nelej asaras" par Krievijas vēstnieku un ir pārsteigts, ka slepkavība nav notikusi jau vairākus mēnešus iepriekš.

RĪGA, 21. decembris — Sputnik. Krievijas vēstnieka Turcija Andreja Karlova slepkavība bijusi nevis terorakts, bet gan "atriebība par Vladimira Putina noziegumiem" Sīrijā, uzskata New York Daily News komentētājs Geršs Kuncmans, vēsta RIA Novosti.

Ukrainas Augstākas radas deputāts Vladimirs Parasjuks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukrainas deputāts uzskata, ka Krievijas vēstnieka Turcijā slepkava esot "varonis"

Raksta autors uzsver, ka "nelej asaras" par Krievijas vēstnieku un ir pārsteigts, ka slepkavība nav notikusi jau vairākus mēnešus iepriekš. Komentētājs apgalvo, ka Karlovs esot "iemiesojis" politiku, kuras ietvaros esot nomestas bumbas, kas nogalinājušas bērnus, iznīcinātāji sagrāvuši veselu pilsētu, un "Sīrijas neprātis" Bašars Asads esot saņēmis palīdzību savas asiņainās kampaņas īstenošanai. Tagad esot spriesta "taisnā tiesa", raksta Kuncmans. 

Viņš salīdzina teroraktu Ankarā ar vācu diplomāta Ernsta fom Rāta slepkavību Parīzē 1938. gadā. Ebreju studenta nošautais diplomāts, protams, neesot bijis nevainīgs upuris. Daudzu cilvēku acīs viņš bija "Hitlera cietsirdības, genocīda, antisemītisma un tuvojošās vispasaules agresijas" iemiesojums, turpina autors.

Kuncmans stāsta, ka Karlovs Turcijā neesot bijis diplomāts. Viņš esot bijis "karavīrs" un neesot nozīmes tam, kur viņš gājis bojā – "cīņas laukā pie Alepo vai galerijā Ankarā". "Viņa slepkava arī bija karavīrs. Ņemiet vērā, nevis terorists, bet karavīrs. Teroristi nogalina nevainīgus cilvēkus, ietriecas kravas mašīnās Ziemassvētku tirdziņā vai lidmašīnās – debesskrāpjos. Karavīri nogalina tādus pašus karavīrus," – raksta šis cilvēks.

Krievijas vēstnieks Turcijā Andrejs Karlovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas ĀM izteikusi līdzjūtību Krievijai sakarā ar vēstnieka slepkavību Ankarā

Andrejs Karlovs tika nogalināts pirmdien izstādes atklāšanas pasākumā Ankarā. Noziedznieks vairākas reizes izšāva Krievijas vēstniekam mugurā, un ievainojumi izrādījās nāvējoši. Aculiecinieki ziņoja, ka slepkava iegājis telpā, tērpies lietišķā uzvalkā ar kaklasaiti, un šķitis, ka viņš ir diplomāta apsargs. Policijas operācijas laikā ļaundaris likvidēts. Daudzu valstu ārlietu ministrijas nosodīja vēstnieka slepkavību, ko Krievijas Ārlietu ministrija vērtē kā teroraktu.

Ziņu lente
0