Latvijas ĀM izteikusi līdzjūtību Krievijai sakarā ar vēstnieka slepkavību Ankarā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas vēstnieks Turcijā Andrejs Karlovs. Foto no arhīva
Krievijas vēstnieks Turcijā Andrejs Karlovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar vakarā Ankarā nogalināts Krievijas vēstnieks Turcijā Andrejs Karlovs.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Krievijas vēstnieka Turcijā Andreja Karlova slepkavība Turcijā radījusi sašutumu visā pasaulē. Politiķi un oficiālas amatpersonas izsaka līdzjūtību Krievijai un bojāgājušā diplomāta ģimenei, kā arī pauž apņēmību cīnīties pret terorismu.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis nosodījis uzbrukumu Krievijas diplomātam.

"Stingri nosodu teroristisko uzbrukumu Krievijas vēstniekam Turcijā. Izsaku līdzjūtibu Krievijai sakarā ar Andreja Karlova nāvi," — teikts Latvijas prezidenta oficiālajā lapā Twitter.

Latvijas Ārlietu ministrija nosodījusi Andreja Karlova slepkavību.

"Ārlietu ministrija izsaka visdziļāko līdzjūtību Krievijai sakarā ar nežēlīgo slepkavību Ankarā. Ministrija asi nosoda brutālo uzbrukumu diplomātam. Šādai vardarbībai nav un nevar būt attaisnojuma," — teikts Latvijas ĀM paziņojumā.

Ministrija pauda līdzjūtību Krievijai, bojāgājušā vēstnieka ģimenei, tuviniekiem un kolēģiem.

Līdzjūtību izteicis arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

"Izsaku dziļu līdzjūtību Krievijas tautai un Ankarā cietsirdīgi nogalinātā Krievijas vēstnieka Andreja Karlova ģimenei," — rakstīja Rinkēvičs savā lapā Twitter.

Zemiska slepkavība

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosaucis notikušo par zemisku slepkavību un provokāciju, kuras mērķis ir Krievijas un Turcijas attiecību uzlabošanās pārtraukšana.

"Atbilde uz to var būt tikai viena — pastiprināta cīņa ar teroru," — uzsvēra Krievijas prezidents.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka slepkavības mērķis ir sabojāt Krievijas un Trucijas attiecības, kavēt cīņu pret terorismu Sīrijā.

"Tas ir mērķis ar zemiskiem līdzekļiem, tas netiks pieļauts," — apliecināja Lavrovs.

ASV ievēlētais presidents Donalds Tramps uzsvēris, ka diplomāta slepkavība pārkāpj jebkādas civilizētās pasaules normas un ir pelnījusi vispārēju nosodījumu.

Politiķis izteicis līdzjūtību noslepkavotā diplomāta tuviniekiem.

Nošauts kameru priekšā

Krievijas vēstnieks Turcijā Andrejs Karlovs nošauts vakar vakarā fotoizstādes atklāšanas laikā Ankarā. Aculiecinieki stāsta, ka slepkava atklājis uguni diplomāta uzrunas laikā. Ļaundari notikuma vietā likvidējuši turku varas iestāžu pārstāvji. Viņa personība ir noskaidrota. Zināms, ka Mevļuts Merts Altintašs iepriekš bijis tiesībsargājošo iestāžu darbinieks.

Turcijas prezidenta Redžepa Erdogana padomnieks informēja, ka slepkava saistīts ar Gulēna kustību, kurš tika apsūdzēts par valsts apvērsuma mēģinājumu šī gada vasarā. Pats Gulēns noliedz jebkādu saikni ar Altintašu un nosoda Krievijas diplomāta slepkavību.

Ziņu lente
0