Pirmdien Briselē notiks Krievijas un NATO padomes sēde

© REUTERS / FRANCOIS LENOIRNATO galvenā mītne Briselē. Foto no arhīva
NATO galvenā mītne Briselē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija ir apstiprinājusi Krievijas un NATO Padomes sēdi 19. decembrī un cer uz atklātu sarunu par drošību Eiropā, ņemot vērā Ziemeļatlantijas alianses pūles "austrumu flangā".

RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Briselē 19. decembrī notiks NATO un Krievijas padome, kas šobrīd ir vienīgais alianses dialoga kanāls ar Maskavu, piektdien apstiprinājusi NATO amatpersona, ziņo aģentūra LETA.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs plānus par šādu tikšanos atklāja ceturtdien Eiropas Savienības (ES) samita laikā.

Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
NATO nostiprināšanās neatbilst Austrumeiropas iedzīvotāju interesēm
"Mēs apspriedīsim Eiropas drošībai svarīgus jautājumus, īpaši Ukrainu," — viņš pavēstīja.

Lai arī nav atklāta NATO galvenajā mītnē paredzētās tikšanās darba kārtība, diskusiju jautājums varētu būt Krievijas militārās mācības gar NATO austrumu flanga robežām.

Krievija ir apstiprinājusi Krievijas un NATO Padomes sēdi 19. decembrī un cer uz atklātu sarunu par drošību Eiropā, ņemot vērā Ziemeļatlantijas alianses pūles "austrumu flangā", paskaidroja Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško, informē aģentūra RIA Novosti.

"Patiešām, Krievijas un NATO Padomes sēde notiks 19. decembrī. Ceram uz atklātu sarunu par drošību Eiropā, ņemot vērā faktorus, kas to ietekmē, tostarp, protams, arī sekas, ko nes NATO pastiprināšanās austrumu flangā," — Gruško paziņoja žurnālistiem no Krievijas.

NATO un Krievijas padome saved kopā 28 NATO dalībvalstu un Krievijas sūtņus. Padomes sanāksmes notika regulāri, līdz brīdim, kad Krimas atgriezās Krievijas teritorijā. Šī lēmuma rezultātā Krievijas attiecības ar Rietumiem saasinājās.

Aprīlī notika padomes pirmā sanāksme kopš 2014. gada jūnija, taču tajā tikai atklājās abu pušu domstarpības.

Nekādu progresu nenesa arī nākamā sanāksme, kas notika jūlijā neilgi pēc tam, kad NATO bija paziņojusi par lielāko militāro spēku pastiprināšanu kopš Aukstā kara beigām.

Ziņu lente
0