Lielbritānijas aizsardzības ministrs paziņojis, ka nevar izturēties pret Krieviju, kā pret līdzvērtīgu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasLielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Felons. Foto no arhīva
Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Felons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maikls Felons norādījis, ka Krievija esot Rietumu stratēģiskais konkurents, tomēr jāturpina sadarboties Sīrijas jautājumā.

RĪGA, 12. decembris —Sputnik. Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Felons paziņojis, ka pret Krieviju nevar izturēties kā pret līdzīgu partneri, ziņo RIA Novosti, pauda Felons intervijā telekanālam BBC.

Britu ministrs sveicinājis Džeimsa Matisa iecelšanu Pentagona vadītāja amatā, kurš gatavs aizstāvēt NATO valstis no iespējamās "Krievijas agresijas", un samazināt saspīlējumu attiecībās ar Maskavu. Pēc Felona domām, kopā ar jaunu Pentagona šefu viņš "turpinās strādāt ar Krieviju saistībā ar Sīrijas vienošanos, tomēr nevar izturēties pret Krieviju kā pret līdzīgu- Krievija ir stratēģiskais Rietumu konkurents".

"Protams, ir lietas, par kuriem mēs esam spiesti runāt ar Krieviju, lai mazinātu saspīlējumu <…> un pārliecinātu Krieviju izmantot ietekmi tur, kur tai ir milzīga ietekme, un viena no šīm valstīm ir Sīrija. Bet tā nav situācija, kad viss ir kārtībā…," — teica Felons.

Нижняя кабина самолета ИЛ-76 - Sputnik Latvija
Latvija aicina Krieviju nodrošināt lielāku militāro aktivitāšu caurskatāmību un atklātību

Rietumu valstis regulāri apsūdz Krieviju avio triecienos pa civiliem mērķiem Sīrijā, un ziņo par "ievērojamiem zaudējumiem" Alepo civiliedzīvotāju vidū. Visas apsūdzības balstās uz ziņojumiem no "drošiem informācijas avotiem". Maskava vairākkārt lūgusi sniegt konkrētus faktus, bet tie nekad netika sniegti.

Krievija vairākkārt apgalvojusi, ka uzbrūk tikai kaujiniekiem, turklāt lēmumi tiek pieņemti tikai pēc rūpīgas izlūkdienestu informācijas pārbaudes. Aizsardzības ministrijā norāda, ka Rietumi demonstrē "apbrīnojamu aklumu", vērtējot situāciju Alepo, kur pateicoties Sīrijas armijas koordinētām darbībām izdevies atbrīvot vairāk nekā 80 tūkstošus mierīgo iedzīvotāju.

Ziņu lente
0