Britu avīze gatavo rakstu par Porošenko, neskatoties uz draudiem

© REUTERS / Michael DalderUkrainas prezidents Petro Porošenko. Foto no arhīva
Ukrainas prezidents Petro Porošenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu avīzes The Times žurnālists turpina gatavot rakstu par Ukrainas prezidentu kompromitējošiem faktiem, lai arī saņēmis vēstuli no Porošenko juristiem, kuri draudējuši viņu iesūdzēt tiesā par šo materiālu izplatīšanu.

RĪGA, 10. decembris — Sputnik. Britu avīzes The Times žurnālists Maksims Takers turpina darbu pie raksta par Ukrainas prezidentu Petru Porošenko kompromitējošajiem faktiem, neskatoties uz draudiem no viņa puses, vēsta RIA Novosti.

Šo informāciju žurnālists sniedzis izdevumam "Ukrainskaja Pravda" un piebildis, ka rakstu publicēs gadījumā, ja varēs pierādīt to, ka pret Porošenko vērstās apsūdzības ir pamatotas.

Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Zviedrija vēlas vērsties pret Facebook, lai apturētu melu un naida izplatīšanos

Viņa raksts ir saistīts ar Ukrainas deputāta Aleksandra Oņiščenko izteiktajiem pārmetumiem, kurš informējis par korupciju Augstākajā Radā. Politiķis informējis, ka viņa rīcībā ir sarunu ieraksti ar Porošenko, kas pierāda: prezidents "pircis" deputātu balsis.

Maksism Takers darīja zināmu, ka Porošenko juristi vēstulē draudējuši iesūdzēt viņu tiesā šo materiālu izplatīšanas gadījumā. Viņš pavēstīja, ka vēstules autori apgalvojuši: Oņiščenko apsūdzības ir melīgas, un to publicēšana varētu kaitēt Porošenko reputācijai.

Žurnālists paskaidroja, ka bijis pārsteigts, saņemot šādu vēstuli. Viņš norādīja, ka vēstules iniciators bijis pats Porošenko — par to liecina viņa rīcībā esošie dati.

Pie tam draudi izteikti arī izdevumam "Ukrainskaja pravda", ko ieinteresējis žurnālista paziņojums.

Lielbritānijas advokātu kompānija Atkins Thomson informēja avīzi, ka saņēmusi Ukrainas varas iestāžu rikojumu novērst Oņiščenko apsūdzību publikāciju. Kompānijas pārstāvji paziņoja, ka iesūdzēs tiesā jebkuru Eiropas plašsaziņas līdzekli, kas publicēs šos materiālus.

Ziņu lente
0