Latvija britu karavīra uzbrukumā cietušajam vīrietim atvainojas Lielbritānijas vietā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
AM aicina neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus pirms nav noskaidrota informācija par notikušā apstākļiem. Nacionālie bruņotie spēki ir izdarījuši secinājumus par to, ko nepieciešams darīt un uzlabot, lai šādas situācijas neatkārtotos.

RĪGA, 4. decembris – Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) Lielbritānijas vietā atvainojas vīrietim, kurš novembra sākumā cieta britu karavīra uzbrukumā, ziņo aģentūra LETA.

"AM Lielbritānijas bruņoto spēku vietā atvainojas incidentā cietušajam Latvijas pilsonim. To darām arī visu to sabiedroto karavīru vārdā, kuri šeit ir uzturējušies līdz šim, cienot un ievērojot Latvijas valsts likumus, mūsu iedzīvotājus un sabiedriskās kārtības normas," – aģentūrai LETA teica AM preses pārstāvis Kaspars Galkins.

AM norāda, ka šie ir tikai atsevišķu personu izraisīti incidenti, kas pelna viennozīmīgu nosodījumu un saukšanu pie atbildības.

Galkins skaidroja, ka tiklīdz AM saņēma kompetentu izmeklēšanas iestāžu informāciju par minēto notikumu, no AM puses tika paziņots un uzsvērts, ka notikušais incidents nav uzskatāms par provokāciju pret britu karavīru, kā tas tika pasniegts Lielbritānijas presē.

NATO galvenā mītne Briselē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eksperts no Šveices: NATO ir uzbrukuma nevis aizsardzības alianse

AM atkārtoti aicina neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus pirms nav noskaidrota informācija par notikušā apstākļiem. Ņemot vērā notikušā plašo rezonansi, patiesībai neatbilstošās interpretācijas un atbildīgās puses publiskas reakcijas neesamību, Nacionālie bruņotie spēki ir izdarījuši secinājumus par to, ko nepieciešams darīt un uzlabot, lai šādas situācijas neatkārtotos.

Valsts policijā (VP) turpinās izmeklēšana par šo incidentu un vēl nav saņemti ekspertīžu rezultāti par miesas bojājumiem cietušajam, aģentūrai LETA teica VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

Arī Latvijas policija vēlas panākt taisnību: process ir pārkvalificēts krimināllietā. Par to informēja Rīgas Centra iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Aleksandrs Petrovs.

Viņš paskaidroja, ka Aizkalna traumas iespējams vērtēt vismaz kā vieglus miesas bojājumus, un par šo kārtības pārkāpumu Latvijā paredzēta kriminālatbildība. Policisti gaida karavīru ierodamies uz nopratināšanu, taču viņš tūlīt pēc incidenta pasteidzies pamest valsti.

Jau ziņots, ka novembra sākumā par maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu aizturēts Lielbritānijas karavīrs.

VP saņēma izsaukumu uz Rīgas centru par konfliktu starp diviem vīriešiem. Notikuma vietā policija konstatēja, ka 1987.gadā dzimis Lielbritānijas pilsonis nodarījis maznozīmīgus miesas bojājumus citam vīrietim.

Логотип ресторана Макдоналдс - Sputnik Latvija
Mediji informē par kautiņu ar britu karavīriem Rīgā

Brita uzvedība bija neadekvāta, arī policijas klātbūtnē viņš uzvedās agresīvi, tāpēc policija vīrieti nogādāja iecirknī. Sākotnējā informācija liecināja, ka brits ir konflikta izraisītājs, un policija pret viņu sākusi administratīvo lietvedību par maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu.

Raidījumam "TV3 ziņas" cietušais vīrietis iepriekš skaidroja, ka, gaidot rindā ātrās ēdināšanas restorānā "McDonald`s", viens no klātesošajiem britiem sagrābis viņu aiz kaklasaites un sācis runāt. Neapmierināts ar Aksela aicinājumu likt viņu mierā, brits viņam iesitis pa seju. Latvijas iedzīvotājam veikta lauztā deguna operācija, un viņš guvis arī smadzeņu satricinājumu.

Savukārt laikraksts "The Telegraph" iepriekš rakstīja, ka Lielbritānijas armija sākusi izmeklēšanu par incidentu, kas varētu būt bijis Krievijas plānots mēģinājums diskreditēt Latvijā nokļuvušos britu karavīrus.

Ziņu lente
0