Irānas prezidents aicina Obamu neparakstīt likumu par sankciju pagarināšanu

© REUTERS / ALESSANDRO BIANCHIПрезидент Ирана Роухани прибыл на встречу с премьер-министра Италии Ренци
Президент Ирана Роухани прибыл на встречу с премьер-министра Италии Ренци - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Runājot valsts parlamentā, Irānas prezidents uzsvēra, ka Obamam "ir pienākums" nodrošināt, lai sankcijas tiktu izbeigtas. Ja Obama likumu neparakstīs, sankcijas automātiski beigsies gadumijā.

RĪGA, 4. decembris – Sputnik. Irānas prezidents Hasans Ruhani svētdien aicināja ASV prezidentu Baraku Obamu neparakstīt Kongresa pieņemto likumu par sankciju pret Irānu pagarināšanu par desmit gadiem, jo, pēc Ruhani teiktā, šī likuma stāšanās spēkā pārkāptu starptautisko vienošanos par Irānas kodolprogrammu, informē aģentūra LETA.

Runājot valsts parlamentā, Irānas prezidents uzsvēra, ka Obamam "ir pienākums" nodrošināt, lai sankcijas tiktu izbeigtas. Ja Obama likumu neparakstīs, sankcijas automātiski beigsies gadumijā.

Ruhani brīdināja, ka gadījumā, ja Savienoto Valstu sankcijas tiks pagarinātas, sekos drīza Irānas reakcija.

"Mēs esam apņēmības īstenot vienošanos pieņemamā veidā, taču, reaģējot uz nevēlēšanos vai šaubām to īstenot, vai arī tās pārkāpumiem, mēs nekavējoties rīkosimies," sacīja Irānas prezidents.

Флаги Ирана - Sputnik Latvija
ASV Senāts pagarinājis likumu par sankcijām pret Irānu

Jau ziņots, ka likumu par sankciju pret Irānu pagarināšanu ASV Senāts pieņēma ceturtdien. Pirms tam to pieņēma Pārstāvju palāta. Sagaidāms, ka prezidents Baraks Obama likumu parakstīs, ceturtdien apliecināja Baltā nama amatpersona, piebilstot — administrācija neuzskata, ka sankciju pagarināšana pārkāptu pērn ar Irānu noslēgto kodolvienošanos, kas paredz atcelt starptautiskās sankcijas pret Irānu apmaiņā pret tās kodolprogrammas ierobežošanu.

ASV Kongresa pieņemtajā likumā ietvertas sankcijas pret Irānas banku sektoru, kā arī enerģētikas un aizsardzības industrijām.

Ziņu lente
0