Politika

ASV ierobežota Krievijas diplomātu pārvietošanās

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieņemts likumprojekts, kas paredz: Krievijas diplomātisko pārstāvniecību akreditētie darbinieki ASV nevar attālināties vairāk kā 40 kilometrus no savām ofisu ēkām.

RĪGA, 1. decembris — Sputnik. ASV Kongresa Pārstāvju palātā apstiprināts likumprojekts, ar kuru noteikti Krievijas diplomātu pārvietošanās brīvības ierobežojumi, norādīts Pārstāvju palātas vietnē, informē RIA Novosti.

Nolikums par diplomātiem iekļauts kā viens no punktiem likumprojektā par amerikāņu specdienestu finansēšanu 2017. gadā.

"Krievijas diplomātisko pārstāvniecību akreditētie darbinieki ASV nevar attālināties vairāk kā 25 jūdžu (40 kilometru) attālumā no savām ofisu ēkām kalendārā kvartāla ietvaros," — teikts dokumentā.

Izņēmumi pieļaujami tikai gadījumos, ja Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) iepriekšējā kalendārā kvartāla beigās nāks klajā ar speciālu informāciju par to, ka pārkāpumi diplomātu darbībās nav konstatēti.

Вид на Капитолий в Вашингтоне - Sputnik Latvija
ASV pārkāpj starptautisko konvenciju par diplomātiskajiem sakariem

Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrija kritiski izteicās par šādu ASV varas iestāžu iniciatīvu un apsolīja simetrisku atbildi.

Pirms prezidenta vēlēšanām, kas notika ASV 8. novembrī, Krievijas Ārlietu ministrija informēja, ka FIB centies nepieļaut diplomātu uzturēšanos vēlēšanu iecirkņos. Piemēram, Hjūstonā biroja aģenti bloķējuši Krievijas ģenerālā konsulāta darbinieka automašīnu, savukārt Valsts departaments ieteicis diplomātisko misiju darbiniekiem "netuvoties iecirkņiem patstāvīgi." ĀM nosūtīja Vašingtonai protesta notu jautājumā par ASV varas iestāžu darbībām.

Ziņu lente
0