ASV ierosināts izveidot struktūru, kas pretosies Krievijas "slepenajai ietekmei"

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasASV Kongresa ēka. Foto no arhīva
ASV Kongresa ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Senātā iesniegts likumprojekts, kas paredz pretošanos Krievijas aktīvajiem soļiem ar mērķi nodrošināt slepenu ietekmi uz tautām un valdībām. Tajā pieminētas "manipulācijas ar medijiem" un "ietekmīgu aģentu finansēšana."

RĪGA, 1. decembris — Sputnik. ASV Kongress apstiprinājis likumprojektu, kas paredz speciālas starpiestāžu grupas izveidi. Tās mērķis būs Krievijas "slepenās ietekmes identificēšana", informē RIA Novosti.

Punkts par speciālu grupu iekļauts likumā par izlūkošanas iestāžu finansēšanu 2017. gadā. Par dokumentu nobalsojuši 390 kongresmeņi, pret to iebilduši 30 politiķi.

Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Atkal Kremļa roka: Klintones atbalstītāji tur FIB aizdomās par sakariem ar Maskavu

Likumprojekts paredz pretošanos Krievijas aktīvajiem soļiem ar mērķi nodrošināt slepenu ietekmi uz tautām un valdībām. Tajā pieminētas "manipulācijas ar medijiem" un "ietekmīgu aģentu finansēšana."

Iniciatīvas autori ierosina iekļaut speciālās grupas sastāvā Nacionālā izlūkošanas dienesta direktora ofisa, Tieslietu ministrijas, Finanšu ministrijas, Enerģētikas ministrijas, kā arī Valsts departamenta un FIB pārstāvjus.

Plānots, ka šī grupa ik gadus sniegs atskaiti Kongresam par veikto darbu un informēs par svarīgākajiem pasākumiem, kas īstenoti pēc tās iniciatīvas.

Kopumā likumprojekts paredz, ka 2017. gadā ASV atvēlēs izlūkošanas pasākumiem vairāk nekā 70 miljardus dolāru. Tagad dokuments iesniegts Senātam, un vēlāk to parakstīs prezidents, ja senatori to apstiprinās.

Ziņu lente
0