Atkal Kremļa roka: Klintones atbalstītāji tur FIB aizdomās par sakariem ar Maskavu

© REUTERS / Mike SegarHilarija Klintone. Foto no arhīva
Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Demokrātu partijas kongresmenis Tims Raiens, ieraudzīja Maskavas roku, informācijā, ka FIB atsāka lietas izmeklēšanu par Hilarijas Klintones elektroniskajām vēstulēm.

RĪGA, 30. oktobris — Sputnik. Demokrātu partijas kongresmenis Tims Raiens pieņēmis, ka Maskava varētu būt saistīta ar FIB izmeklēšanu par Hilarijas Klintones e-pastu. Par to viņš paziņojis CNN ēterā.

Iepriekš, piektdien, 11 dienas pirms ASV prezidenta vēlēšanām, FIB vadītājs Džeimss Komijs informēja, ka tiek atsākta izmeklēšana Hilarijas Klintones lietā. Pēc viņa teiktā, tika atklātas jaunas Klintones vēstules, līdz ar to jānoskaidro, vai tajos esot konfidenciāla informācija.

Iepriekš FIB nolēma nesaukt Klintoni pie atbildības par to, ka valsts sekretāres amatā viņa dienesta sarakstei izmantojusi privāto pasta serveri. Raiens kā dīvainu vērtēja faktu, ka FIB pēkšņi atsāka izmeklēšanu.

"No kurienes nāk šie dokumenti? Kā tie nokļuvuši pie FIB? Vai Krievija ir iesaistīta? Mums nav ne jausmas, no kurienes nāk šie dokumenti," — viņš teica.

Paudis bažas arī bijušais Demokrātiskās partijas līderis Hovards Dīns. Viņš rakstīja savā Twitter lapā, ka FIB direktors Džeimss Konijs "nostājies (Krievijas prezidenta Vladimiru Putina) pusē" un "iespējams, neatgriezeniski iznīcinājis uzticību FIB".

Maskava vairākkārt apgalvojusi, ka neiejaucas ASV prezidenta vēlēšanu procesā. Prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka Krievija nevar ietekmēt vēlēšanu gaitu, norādot, ka ASV nav "banānu republika", bet lielvalsts

Ziņu lente
0