Desmit jaunas kaķu mājiņas Rīgā

© Sputnik / Саид Царнаев / Pāriet pie mediju bankasDzīvnieku pātversme. Foto no arhīva
Dzīvnieku pātversme. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunās kaķu mājiņas atrodas Kurzemes prospektā, Gaiļezerā, Rūpniecības ielā, Sparģeļu ielā, Staiceles ielā, Lomonosova ielā, Prūšu ielā, Valdeķu ielā un Nīcas ielā.

RĪGA, 29. novembris — Sputnik. Īstenojot projektu "Pilsētas kaķu dzīve: Droša pajumte", pagājušās nedēļas nogalē Rīgā izvietotas desmit jaunas kaķu mājiņas, informē aģentūra LETA, atsaucoties uz biedrību "Dzīvnieku SOS".

Amūras tīģeris - Sputnik Latvija
Pasaules Dabas fonds vēsta: strauji samazinās dzīvnieku skaits uz Zemes

Pie jaunām mājām tikušas kaķu saimes Kurzemes prospektā, Gaiļezerā, Rūpniecības ielā, Sparģeļu ielā, Staiceles ielā, Lomonosova ielā, Prūšu ielā, Valdeķu ielā un Nicas ielā.

Māju izvietošana tiek saskaņota gan ar namu apsaimniekotājiem, gan arī zemes īpašniekiem, un viens no priekšnosacījumiem ir kaķu sterilizācija. Tāpat būtiski, lai kolonijas barošanas un mītnes vieta tiktu uzturētas tīras un sakoptas. Kā norāda organizācija, sakārtotas un tīras bezpajumtes kaķu uzturēšanās vietas veicina iedzīvotāju pozitīvu attieksmi pret tiem un mazina cietsirdīgas izturēšanās risku.

Kopš 2012. gada Rīgā un tās apkaimē uzstādītas jau vairāk nekā 60 kaķu mājiņas. To izvietošanu atbalsta gan Borisa un Ināras Teterevu fonds, gan Rīgas dome, gan iedzīvotāji ar saviem ziedojumiem. Ar kaķu mājiņu uzstādīšanu biedrība cer mazināt problēmu, ko rada pagrabu noslēgšana daudzdzīvokļu mājās, kā rezultātā kaķi, kuru sterilizēšanā ieguldīti līdzekļi, paliek bez pajumtes un iet bojā.

Cūkas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Brīnums ar trim acīm: Ķīnā piedzimis neparasts sivēns

Lai palīdzētu samazināt bezpajumtes kaķu skaitu, biedrība, sadarbībā ar portālu "Ziedot.lv", īsteno ielas kaķu sterilizācijas projektu "Pilsētas kaķu dzīve" — projekta pamatā ir metode "noķer — sterilizē — atlaiž", proti, ielas kaķi tiek sagūstīti, sterilizēti un pēc tam atlaisti atpakaļ savās dzīvesvietās. Katrs kaķis tiek iezīmēts, nogriežot auss galiņu. Šogad projektam aprit pieci gadi, vidēji ik gadus tiek sterilizēti 300 kaķi, vairāk nekā 1600 kaķiem sniegta palīdzība. Ikviens tiek aicināts atbalstīt šo projektu.

Ziņu lente
0