Krievija izvērsīs kosmiskās kontroles kompleksus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kosmiskās kontroles kompleksu galvenā priekšrocība – to konstrukcijā izmantota jauna elementu bāze, kas ļauj ievērojami paplašināt to iespējas.

RĪGA, 28. novembris — Sputnik. Tuvākajos gados Altajā, Tālajos Austrumos, Burjatijā un Krimā tiks izvērsti jauni Krievijas kosmiskās telpas kontroles sistēmas (KTKS) kompleksi, sestdien pavēstīja Krievijas Gaisa kosmisko spēku Kosmisko spēku komandiera vietnieks Andrejs Ivašins.

"Tie būs jaunākās paaudzes specializēto radiotehniskās kontroles un optiski elektronisko kompleksu tīkli," – Ivašina vārdus citē aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz militārpersonas interviju radiostacijas Life#Zvuk programmai "Genštab".

Подвижная пусковая установка THAAD - Sputnik Latvija
Krievija pastiprinās kosmisko aizsardzību, reaģējot uz amerikāņu PRA Eiropā

Viņš atzīmēja, ka minēto kompleksu galvenā priekšrocība salīdzinājumā ar pašreizējiem kosmiskās telpas kontroles līdzekļiem ir jaunā elementu bāze, kas izmantota to konstrukcijā.

"Tā ļauj vairākkārt palielināt to kaujas iespējas salīdzinājumā ar agrāko paaudžu kompleksiem. Pēc jauno KTKS kompleksu ieviešanas Krievijas Gaisa kosmiskie spēki varēs pastāvīgi kontrolēt kosmisko telpu Zemes tuvumā jebkādās inklinācijās un maksimālā augstuma diapazonā," – paskaidroja Krievijas GKS KS komandiera vietnieks.

Kosmiskās telpas kontroles sistēma ir Krievijas gaisa kosmiskās aizsardzības sistēmas elements. Tā ir informatīva sistēma, kurā izmantoti specializēti līdzekļi, paredzēta situācijas nepārtrauktai un globālai kontrolei kosmiskajā telpā miera un kara laikā.

Ziņu lente
0