Krievija pastiprinās kosmisko aizsardzību, reaģējot uz amerikāņu PRA Eiropā

© Foto : U.S. Missile Defense AgencyПодвижная пусковая установка THAAD
Подвижная пусковая установка THAAD - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumu un Dienvidu kara apgabalos dislocētajās motorizētajās artilērijas vienībās iekļautas pretgaisa un kosmiskās aizsardzības vienības un līdzekļi.

RĪGA, 22. novembris — Sputnik. Krievija būs spiesta pastiprināt gaisa kosmiskās aizsardzības sistēmu rietumu virzienā, aģentūrai RIA Novosti pavēstīja Krievijas Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētājs Viktors Ozerovs.

"Atbildes pasākumu ietvaros pret šāda veida apdraudējumu mēs būsim spiesti pastiprināt gaisa kosmiskās aizsardzības sistēmu minētajā virzienā, izmantot papildu spēkus un līdzekļus, lai risinātu atbilstošo objektu un vadības centru aizsardzības uzdevumus. Pastiprināšanas pasākumu vidū ir S-400 un kompleksu "Iskander" dislokācija Kaļiņingradā, kā arī jaunu formējumu izveide Rietumu un Dienvidu kara apgabalos," – paziņojis senators. 

Viņš uzsvēra, ka Krievija iebilst pret amerikāņu PRA sistēmas izvēršanu Eiropā, pamatojot to ar bažām par to, ka izveidoto infrastruktūru iespējams īsā laikā pārveidot uzbrukuma ieroču, piemēram, uz sauszemes bāzēto spārnoto raķešu izvietošanai.

"Patlaban šīs bažas apstiprinās," — informēja Ozerovs.

Ракетный комплекс Искандер-М - Sputnik Latvija
Raķešu nepilnvērtības komplekss: kāpēc "Iskanders" satrauc NATO

Komitejas priekšsēdētājs piebilda, ka Rietumu un Dienvidu kara apgabalos dislocētajās motorizētajās artilērijas vienībās iekļautas pretgaisa un kosmiskās aizsardzības vienības un līdzekļi.

"Pie tam mēs pilnveidojam savus gaisa kara spēkus, izstrādājam jaunas, mūsdienīgas raķetes, kas pieder pie "zeme-gaiss" un "gaiss-zeme" kategorijas, kas būtu spējīgas pārvarēt pretgaisa aizsardzību, ko ASV radījusi Eiropā," – uzsvēra politiķis.

Ozerovs piebilda, ka simetriska atbilde ASV rīcībai būtu papildu bruņojuma izvēršana, kas spētu neitralizēt amerikāņu PRA draudus. Viņš apliecināja, ka Krievija pastāvīgi izvērtē situāciju un ir gatava reaģēt.

Pērnā gada maijā noslēdzās objekta Aegis Ashore būvdarbi, kas veidos amerikāņu PRA sistēmas elementu Deveselu pilsētas apkaimē Rumānijā. Līdzīgs objekts parādīsies 2018. gadā Polijas ziemeļu daļā.

Krievijas valdība jau vairākkārt ir norādījusi: ASV un NATO pretraķešu aizsardzības sistēmas izvēršana Eiropā apdraud valsts nacionālo drošību, kā arī varētu kaitēt stratēģiskajai stabilitātei reģionā.

Ziņu lente
0