Erdogans sarūgtināts par ASV darbībām

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasTurcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto no arhīva
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans pavēstījis, ka karš Sīrijā apdraud Turciju un pie tā vainojams ASV prezidents Baraks Obama un viceprezidents Džozefs Baidens.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka vīlies par ASV pozīciju Sīrijā. Savus uzskatus viņš paudis intervijā telekompānijai CBS.

Erdogans uzsvēris, ka ilgstošais karš Sīrijā kaitējis drošībai uz Turcijas dienvidu robežām un novedis pie tā, ka Turcijā nonākuši trīs miljoni bēgļu no Sīrijas.

Sīrijas prezidents Bašars Asads. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bašars Asads brīdina par trešā pasaules kara risku Sīrijas dēļ

"Mēs atbildam uz šīm problēmām. Mēs tās apspriedām ar prezidentu Obamu un viceprezidentu Baidenu. Šajā situācijā viņi nebija uzdevumu augstumos un nespēja nopietni izvērtēt minētos jautājumus. Mūs tas sarūgtināja," — paskaidrojis Erdogans.

Pie tam Erdogans kritizējis ASV par to, ka Savienotās Valstis joprojām nav izdevušas Turcijai sludinātāju Fethullahu Gulēnu, kuru Ankara uzskata par valsts apvērsuma mēģinājuma iedvesmotāju. Nesekmīgais militārais apvērsums, kura mēģinājums Turcijā notika šī gada vasarā, sarežģīja valsts attiecības ar ASV: Turcijas varas iestāžu darbinieki vairākkārt bloķēja NATO aviobāzi "Indžirlika". Spriežot pēc baumām, pēc šīm darbībām ASV izvedušas no bāzes tajā uzglabātos kodolieročus.

24. augustā Turcijas armija uzsāka operāciju "Eifratas vairogs", kas vērsta pret grupējumu "Islāma valsts". Sadarbībā ar Sīrijas opozīciju Trucija ieņēma pierobežas pilsētu Džarablusu Sīrijas ziemeļos un turpina uzbrukumu dienvidrietumu virzienā. Erdogans paskaidroja, ka operācijas mērķis ir atbrīvot no teroristiem teritoriju, kuras platība sasniegs 5 tūkstošus kvadrātkilometru, un izveidot tajā zonu bēgļu izmitināšanai.

Ziņu lente
0