Atkritumu detektīvs: atrast vainīgo

© Sputnik / Maxim Bogodvid / Pāriet pie mediju bankasTalka. Foto no arhīva
Talka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils iedzīvotājs veicis izmeklēšanu un noskaidrojis, kurš izmetis mežā savus atkritumus, bet viņam nav izdevies atrast valsts dienestu, kuram tas šķitu interesanti.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Atrast cilvēku, kurš nav izvedis atkritumus uz izgāztuvi, bet izmetis mežā zem Ventspili, izrādījās vieglāk, nekā saukt vainīgo pie atbildības, raksta Ventas Balss.

Ventspils iedzīvotājs Dainis, kurš atklājis mežā izgāztuvi, veicis īstu izmeklēšanu, izmantojot modernas tehnoloģijas un Erkila Puaro metodes. Atkritumu kalnā viņš atrada čeku par ledusskapja iegādi un citus dokumentus, kuros bija norādīts sievietes vārds. Dainis atradis šo meiteni sociālajā tīklā Facebook un pajautāja, kāpēc viņa nav aizvedusi savus atkritumus uz oficiālu izgāztuvi, kas atrodas pavisam netālu.

Jaunā sieviete bija ļoti pārsteigta: «Pirms trīs mēnešiem es samaksāju cilvēkiem, lai viņi izvest no manas privātmājas pagalma celtniecības un sadzīves atkritumus. Kā tie varēja nokļūt mežā?» — viņa bija pārsteigta.

Большой субботник в Лигатне - Sputnik Latvija
Lielā talka: NATO karavīri Līgatnē

Viņa pastāstīja, ka sludinājumu par celtniecības atkritumu izvešanas pakalpojumiem viņa atradusi internetā. Atbraukuši divi jauni cilvēki paņēmuši atkritumus un vienkārši izmeta tos mežā, acīmredzot viņi tā rīkojušies arī iepriekš, jo sieviete par savējiem atzina tikai daļu izgāztuves, pārējais, iespējams, pieder citam cilvēkam.

Taču atrast vainīgos izrādījās vieglāk, nekā atrast valsts dienestu, kas tos sodītu. Valsts policija pāradresēja iesniegumu Valsts vides dienestam, bet VVD savukārt, zemes īpašniekam — Latvijas Valsts meži. Katram sava patiesība: saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likumu, īpašniekam jāattīra teritorija no atkritumiem, bet piedzīt zaudējumus no vainīga var tikai tādā gadījumā, ja to atradīs Valsts policija.

Ik gadu Latvijas Valsts meži izved no valsts mežiem 1,5 tūkstoši kubikmetru atkritumu — vairāk nekā 120 kravas automašīnas. Šiem mērķiem uzņēmums katru gadu tērē aptuveni 60 tūkstošus eiro.

Ziņu lente
0