Valsts svētkos Rīgas iedzīvotāji un viesi varēs apskatīt NATO valstu karakuģus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
18. un 19. novembrī no plkst.13.00 līdz 16.00 Rīgas Pasažieru ostā galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja apskatīt NATO 1.pastāvīgās jūras pretmīnu grupas kuģus.

RĪGA, 16. novembris – Sputnik. Šogad valsts svētkos Rīgas ostā, tāpat kā pagājušajā gadā, iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt NATO valstu karakuģus, informē aģentūra LETA, atsaucoties uz Aizsardzības ministriju.

Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vējonis: armija un zemessargi – Latvijas drošības garants

Grupas sastāvā šobrīd ir kuģi no astoņām valstīm — Latvijas mīnu kuģis "Imanta", Vācijas štāba kuģis "Elbe", Lietuvas patruļkuģis "Skalvis", Igaunijas mīnu kuģis "Sakala", Lielbritānijas mīnu kuģis "Grimsby", Nīderlandes mīnu kuģis "Willemstad", Belģijas mīnu kuģis "Narcis" un Norvēģijas mīnu kuģis. NATO 1.pastāvīgā jūras pretmīnu grupa Igaunijas Jūras spēku komandkapteiņa Johana Eliasa Seljamā vadībā ieradīsies Rīgas ostā ceturtdien, 17. novembrī un uzturēsies tur līdz pirmdienas rītam.

Grupa nodarbosies ar sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšanas operāciju veikšanu un ar palikušo Otrā pasaules kara mīnu meklēšanu.

"Mīnu meklēšanas procesā ir svarīgi turpināt arī jau pārmeklētu teritoriju izpēti. Sonārās tehnoloģijas nepārtraukti attīstītās, un iepriekš vēl neatklātās mīnas var tikt atklātas. Mūsu dalība sekmē zemūdens industrijas un zvejniecības drošību," — norāda komandkapteinis Seljamā.

Šī grupa sastāv no pretmīnu un mīnu meklētāju kuģiem un ir daļa no NATO pastiprinātajiem paaugstinātas gatavības NATO Reaģēšanas spēkiem, kas ir būtisks NATO jūras spēju elements. Kuģi piedalās arī dažādās daudznacionālās mācībās ar NATO dalībvalstīm un partnervalstīm.

Tāpat 18. novembrī Rīgas Pasažieru ostā atvērti apskatei būs Jūras spēku flotiles kuģi.

Ziņu lente
0