Politika

No stagnācijas līdz degradācijai: Ušakovs skarbi kritizē pie varas esošās partijas

© Foto : facebook.com/NilUshakovNils Ušakovs. Foto no arhīva
Nils Ušakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas" kongresā Nils Ušakovs uzsvēra, ka labējie spēki Latvijas Republikā pelnījuši kritiku dažādās jomās – par lēno algu pieaugumu un vairākām nesekmīgām reformām, kā arī pastāstīja, kādās jomās, pēc viņa domām, visvairāk nepieciešamas investīcijas.

RĪGA, 13. novembris — Sputnik. Partijas "Saskaņa" kongresā, kam bija reģistrējušies 627 delegāti, tās līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs skarbi kritizēja labējo partiju politiku, informē LETA.

Vakar politiķis atgādināja, ka pirms gada pieminējis "labējo varas stagnāciju" valstī. Pašlaik, pēc viņa domām, iestājusies "labējo varas degradācija".

Rīgas mērs, partijas Saskaņa līderis Nils Ušakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ušakovs no jauna balotēsies Rīgas mēra postenim

Viņš kritizēja valdošās partijas, paužot, ka minimālo algu paredzēts palielināt vien par 10 eiro, tomēr vienlaikus elektroenerģijas cenas pieaug. Politiķis kritizēja pedagogu atalgojuma reformu, atgādināja par bankas "Citadele" pārdošanu.

Ušakovs atgādināja arī par politiķiem, kuri esot manīti azartspēļu zālē un vienlaikus ir Saeimas Nacionālās drošības komisijas deputāti, vai arī izcietuši administratīvo arestu, taču vienlaikus strādājuši Pretkorupcijas izmeklēšanas komisijā. Konkrētus vārdus "Saskaņas" līderis nav nosaucis, pavēstīja aģentūra.

Pēc politiķa domām, vienīgā iespēja tādiem ierēdņiem noturēties pie varas, ir stāsti par draudiem, ko nesot Krievijas ārpolitika.

Ušakovs vērsa uzmanību arī uz kopējām grūtībām, ar ko saskaras Austrumeiropas valstis. Pie tam viņš uzskata, ka šajā sarežģītajā laikā Latvijā pie varas ir "analfabēti no labējām partijām."

Partijas līderis uzsvēra, ka prioritārie uzdevumi valstij ir veselības aprūpe, izglītība un ekonomika. Pēc viņa domām, tieši šajās nozarēs līdzekļi jāiegulda vispirms, un šim nolūkam nepieciešami divi instrumenti — sociāldemokrātija un saskaņa.

Ziņu lente
0