Ušakovs no jauna balotēsies Rīgas mēra postenim

© Foto : facebook.com/NilUshakovRīgas mērs, partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs. Foto no arhīva
Rīgas mērs, partijas Saskaņa līderis Nils Ušakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai!" paziņoja, ka turpinās septiņus gadus ilgo draudzību un Rīgas mēra vēlēšanās izvirzīs vienu kandidātu – Nilu Ušakovu. Viņi uzskata, ka valdošā koalīcija cer viens otru ieraudzīt "baltās čībiņās zārkā guļam."

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Partijas "Gods kalpot Rīgai!" (GKR) kongresā tika pieņemts lēmums, ka Rīgas domes vēlēšanās GKR un "Saskaņas" vienotajā sarakstā mēra postenim atkārtoti tiks izvirzīts pašreizējais Rīgas domes priekšsēdētājs, partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs. Vicemēra amatam izvirzīts pašreizējais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, GKR līderis Andris Ameriks.

Latvijas galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rīgas mērs sola: neviena skola netiks slēgta

Partijas GKR un "Saskaņa" Rīgas domē veido valdošo koalīciju: "Saskaņas" frakcijā strādā 23 deputāti, bet GKR — 16 politiķi. Domē kopumā ir 60 deputāti.

Rīgas mērs, partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs solīja kongresa dalībniekiem, ka reiz par abu partiju sadarbību tiks rakstīts mācību grāmatās, minot to kā lielisku piemēru Latvijas politikā. Viņš atgādināja, ka septiņarpus gadus ilgās sadarbības laikā valstī nomainījušies trīs prezidenti un liels skaits ministru.

"Kā valsts var attīstīties, ja ministri mainās katru gadu? Kā var attīstīties valsts, ja atbildīgās politiskās partijas savā starpā nesadarbojas?" — Ušakovs vaicāja.

Viņš uzsvēra, ka abas partijas gaida grūti laiki, jo labējie mēģinās pārņemt varu Rīgā.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks aicināja Nacionālās apvienības, partiju "Vienotība" un ZZS vadību pārtraukt Rīgas domes darbības kritiku un pašiem pierādīt, ka viņi spēj strādāt labāk nekā GKR un "Vienotība".

"Ģenerāļi sēž krūmos un izgrūž priekšā ierindniekus. Ierindnieki paši nezina, ko darīt, un nevar izdomāt, kurš varētu kļūt par kandidātu mēra postenim pašvaldību vēlēšanās," — stāsta Ameriks.

Dzīvojamā ēka Koteļņičeskaja krastmalā, Maskavā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Maskavas mērs izsaka atbalstu Nilam Ušakovam

Pēc viņa domām, GKR un "Saskaņas" sadarbība īstenojas sekmīgi, jo partijas nenodarbojas ar publisku netīrās veļas mazgāšanu.

"Mūsu sadarbības modelis pierādīja, ka iespējams sarunāt par vienotu attīstības vīziju un neielaisties lielos publiskos strīdos," — uzsvēra Rīgas vicemērs.

Viņš paskaidroja, ka modelis, kas izveidojies valdībā, paredz, ka viena partija savus koalīcijas partnerus cer ieraudzīt "baltās čībiņās zārkā guļam," un Latvijas iedzīvotājiem tās modelis nepatīk.

Rīgā ar politiku nenodarbojas — šeit galvenā ir saimnieciskā darbība, uzsvēra Ameriks. Liela daļa iepriekšējās vēlēšanās ieplānotā ir realizēta, tostarp arī skolu un bērnudārzu rekonstrukcija, sociālo jautājumu risināšana, ēku remonts un daudzu teritoriju labiekārtošana. Taču nav izdevies pabeigt remontus iekšējos kvartālos un jāturpina savest kārtībā sabiedriskā transporta infrastruktūru.

Nils Ušakovs tika ievēlēts Rīgas mēra postenī 2009. gadā, 2013. gada vēlēšanās viņš tika ievēlēts nākamajam termiņam. Latvijas jaunākajā vēsturē neviens politiķis nav tik ilgi strādājis Rīgas mēra krēslā.

Ziņu lente
0