Klintone vaino FIB vadītāju par sakāvi vēlēšanās

© REUTERS / Brian SnyderHilarija Klintone. Foto no arhīva
Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Hilarija Klintone sarunā ar sponsoriem norādījusi, ka par "pavērsiena punktu", kas nogalinājis viņas vēlēšanu kampaņu, kļuvušas FIB vadītāja Džeimsa Komija darbības, kurš 11 dienas pirms vēlēšanām uzsācis pret viņu jaunu izmeklēšanu.

RĪGA, 13. novembris — Sputnik. Hilarija Klintone sarunā ar saviem galvenajiem sponsoriem paziņojusi, ka vēlēšanu rezultāti ir lauzuši viņas sirdi, kā arī norādījusi, ka FIB vadītāja Džeimsa Komija vēstule Kongresam par to, ka viņš atsāk izmeklēšanu jautājumā par viņas dienesta saraksti, ir kļuvusi par "pavērsiena punktu" viņas vēlēšanu kampaņa, raksta ABC News.

Smaga sakāve 

Klintones saruna ar sponsorei presei palika nezināma, taču telekanāla avoti vēsta, ka tikšanās tonis bijis drūms. Klintone pateikusies tās dalībniekiem un vēlēšanu rezultātus nosaukusi par "ļoti smagu sakāvi".

Federālā izmeklēšanas biroja (FIB). Foto no arhīva - Sputnik Latvija
FIB direktors iebildis pret Krievijas apsūdzēšanu hakeru uzbrukumos

Sakāvē Klintone vainoja Džeimsu Komiju, tāpat kā to piektdien, 11. novembrī rīkojās viņas kampaņas vadītājs Džons Podesta.

Bijusī Demokrātiskās partijas kandidāte apliecināja, ka pirms FIB vadītāja vēstules publikācijas viņa pārliecinoši uzvarējusi, it īpaši ņemot vērā panākumus, ko politiķe, pēc viņas pašas vārdiem, guvusi pēc trešajām debatēm Lasvegasā 20. oktobrī.

Klintone piebilda, ka 28. oktobrī Komijs iznīcinājis viņas kampaņas impulsu un dāvājis motivāciju Trampam.

Kā FIB palikusi kāju priekšā Klintones kampaņai

28. oktobrī FIB vadītājs Džeimss Komijs nosūtījis Kongresam vēstuli, kurā pavēstījis, ka Federālais Izmeklēšanas birojs gatavojas uzsākt jaunu izmeklēšanu pret Hilariju Klintoni sakarā ar jaunajām publiskotajām dienesta vēstulēm, kas sūtītas no Klintones lietotā privātā pasta servera.

Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Atkal Kremļa roka: Klintones atbalstītāji tur FIB aizdomās par sakariem ar Maskavu

Šī gada vasarā jau notikusi līdzīga izmeklēšana, taču tolaik netika konstatēts pamats krimināllietas ierosināšanai, lai arī Klintones darbības FIB novērtējusi kā "ļoti neapdomīgas."

Savukārt Donalds Tramps oktobra beigās paudis viedokli, ka FIB nebūtu sācis jaunu izmeklēšanu, ja vēstulēs nebūtu ziņu par "visnopietnākajiem noziegumiem". Šo skandālu viņs nosauca par lielāko kopš Votergeitas laikiem.

Klintone bija pārliecināta, ka viņas sarakste nesatur nekādas slepenas ziņas un pieprasīja tās publikāciju. 6. novembrī, 2 dienas pirms vēlēšanām FIB vadītājs paziņoja, ka birojam nav pamata uzsākt Klintones kriminālvajāšanu.

Savukārt tagad politiķe paziņojusi sponsoriem, ka viņu satrauc un dziļi apbēdina tas, ka amerikāņi, pēc viņas vārdiem, tagad dzīvo bailēs pēc Donalda Trampa uzvaras vēlēšanās.

Ziņu lente
0