Politika

Mediji nosauca galveno pretendentu ASV valsts sekretāra amatam

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Kongresa pārstāvju palātas bijušais spīkers Ņūts Gingričs ir viens no galvenajiem pretendentiem ASV valsts sekretāra amatam jaunievēlētā prezidenta administrācijā.

RĪGA, 10. novembris— Sputnik. ASV Kongresa pārstāvju palātas bijušais spīkers Ņūts Gingričs ir viens no galvenajiem pretendentiem ASV valsts sekretāra amatam jaunievēlētā prezidenta Donalda Trampa administrācijā, ziņo amerikāņu mediji.

"Starp iespējamajiem Trampa ministru un padomnieku amata kandidātiem ir pārstāvji no viņa tuvākās apkārtnes," — raksta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu New York Times.

Pēc izdevuma datiem, runa ir par Alabamas štata senatoru Džefu Sešnsu —Trampa padomnieku politiskajos jautājumos, bijušo Ņujorkas mēru Rūdolfu Džuljani, Ņūdžersijas gubernatoru Krisu Kristiju un bijušo Kongresa Pārstāvju palātas spīkeru Ņūtu Gingriču.

Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
ASV izlūkošanas dienests gatavojas atklāt Trampam valsts noslēpumu

Savukārt laikraksts Politico, nosaucot Gingriču par "galveno Trampa atbalstītāju", precizē, ka viņš ir viens no galvenajiem kandidātiem valsts sekretāra amatam.

ASV Gingriču uzskata par konservatoru, viņš iestājas pret abortiem, kā arī pret papildu līdzekļu piešķiršanu vides aizsardzībai un sociālajai jomai.

Tāpat viņš asi kritizējis Baraka Obamas administrācijas politiku, nosaucot viņu par "radikālāko prezidentu ASV vēsturē". 2012. gadā Gingričs piedalījās Republikāņu partijas pirmsvēlēšanās, bet piekāpās Mitam Romnijam.

Kā citi pretendenti amerikāņu diplomātijas vadītāja amatam tika mīnēti arī Senāta ārlietu komitejas vadītājs Roberts Korkers un bijušais ANO pastāvīgais pārstāvis Džons Boltons, ASV. Kā atgādina laikraksts, pats Korkers runāja par gatavību "nopietni izskatīt" šo iespēju.

Ziņu lente
0