Politika

ASV izlūkošanas dienests gatavojas atklāt Trampam valsts noslēpumu

© Foto : Gage SkidmoreДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV specdienestus pārņēma bailes un nedrošība sakarā ar konfidenciālo ziņojumu Donaldam Trampam.

RĪGA, 10. novembris – Sputnik. Amerikāņu specdienestu darbinieki izjūt "neziņas bailes pirms paziņojuma jaunievēlētām ASV prezidentam Donaldam Trampam, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz The Washington Post.

Pirmā sapulce plānota 10. novembrī, tikšanās laikā ASV prezidenta Baraka Obamas pēctecim piešķirs piekļuvi ASV valsts noslēpumiem, kas ir tikai augstākai valsts vadībai.

"Tas ir bailes no nezināmā… Mēs nezinām, kāds viņš patiesībā ir … Kā viss notiks tuvāko četru gadu vai pat dažu mēnešu laikā," – sacīja augsta ranga amerikāņu specdienestu pārstāvis.

Не мой президент - акции против победы Трампа на выборах прошли в США - Sputnik Latvija
Politika
ASV tūkstošiem cilvēku protestē pret Trampa uzvaru

ASV GS atvaļināts ģenerālis un bijušais CIP direktors Maikls Heidens, kurš 2008. gadā rīkojis jaunievēlētā prezidenta Baraka Obamas brīfingu, norāda, ka specdienesti sarīkos tikšanos ar Trampu, taču tie pašlaik arī jūtas sastinguši.

Viņš arī norādīja, ka viņa profesionālās darbības laikā nebija tāda prezidenta, kurš būtu tik necienīgi izturējies pret specdienestu darbību, vai priekšvēlēšanu kampaņas laikā apšaubītu izlūkošanas datu godīgumu un kvalitāti.

Tramps uzvarējis ASV prezidenta vēlēšanās 8. novembrī, pēc pēdējiem datiem, saņemot 290 balsis no nepieciešamajām 270. Jaunievēlētais prezidents stāsies amatā pēc inaugurācijas 20. janvārī.

Ziņu lente
0