Vienotības kandidāts mēra amatam: "Cilvēki bēg no Rīgas"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes frakcija Vienotība par mēra kandidātu izvirzīs Saeimas deputātu Vilni Ķirsi un veidos atklāto sarakstu, kurā aicinās pieteikties dažādu nozaru profesionāļus.

RĪGA, 10. novembris — Sputnik. Kā informē aģentūra LETA, partijas Vienotība valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs preses konferencē pastāstīja, ka vēlēšanās partija ies ar atklāto sarakstu, piesaistot gan nevalstisko organizāciju un biedrību pārstāvjus, gan arī dažādu nozaru profesionāļus. Šī pieeja atvieglos domes vadīšanu, jo tajā piedalīsies speciālisti.

Par mēra kandidātu gandrīz vienbalsīgi tika ievēlēts Vilnis Ķirsis. Piebalgs arī norādīja, ka Ķirsis ir jauns un ambiciozs un ir gatavs pielikt spēkus, lai Vienotība gūtu panākumus. Piebalgs uzsvēra, ka partija vēlas vēlēšanās sasniegt vismaz 14-15% vēlētāju balsis, kas būtu līdzīgs iepriekšējo vēlēšanu rezultātam.

Pats Ķirsis preses konferencē pastāstīja, ka "cilvēki bēg no Rīgas gan tāpēc, ka vienkārši nevēlas te dzīvot, gan tāpēc, ka nevar atļauties dārgo dzīvi galvaspilsētā". Arī pēc viņa teiktā patlaban Rīgā uzņēmējiem ir apgrūtināta darba uzsākšana, jo esošā dome nav ieinteresēta uzņēmējdarbība attīstīšana. Viņš uzsvēra, ka vienīgs kaut kādas attīstības iemesls Rīgā ir tāds, ka galvaspilsētai ir dabīgas priekšrocības, nevis tāpēc ka tā esot mērķtiecīgi veicināta.

Rīgas mērs, partijas Saskaņa līderis Nils Ušakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ušakovs no jauna balotēsies Rīgas mēra postenim

Ķirsis uzsvēra, ka, viņš vadot Rīgas domi, 2021. gadā sekmēs tam, lai Rīgā cilvēki varētu atrast labi apmaksātu darbu, kas ļautu nosegt dzīvošanas izmaksas, un pašvaldība nebūtu pasīvs spēlētājs, kurš tikai noskatās. Tāpat Vienotība plāno aktīvi iesaistīties darbā, lai Rīgai piesaistītu dažādus investorus, jo šobrīd Rīgas domes vadība nedara neko, lai palīdzētu investoriem sākt darbu Rīgā. Kā piemēru viņš minēja, ka Investīciju padome Rīgā pēdējo reizi sasaukta 2011. gadā.

Ķirsis arī norādīja, ka viņi plāno samazināt rindas uz bērnudārziem, nodrošināt, lai ielas galvaspilsētā tiktu remontētas mērķtiecīgi un plānveidā. Turklāt padarīt galvaspilsētas iedzīvotāju komunālos maksājumus lētākus, lai Rīga vairs nebūtu dārgākā galvaspilsēta Baltijā.

Ar precīzākām idejām un programmu partija plāno iepazīstināt nākamā gada sākumā.

Jautāts, vai viņš būs gatavs strādāt arī opozīcijā, Ķirsis atbildēja, ka šobrīd skatās uz pozitīvo iznākumu, ka varēs strādāt kā Rīgas mērs, bet ir gatavs strādāt un cīnīties, lai uzlabotu Rīgu. Viņš arī pastāstīja, ka apzinās, ka darbs Rīgas domes opozīcijā ir grūts, bet, ja Vienotība nokļūs pozīcijā, viņi nebūs atriebīgi pret saviem opozīcijas biedriem.

Ziņu lente
0