Politika

Vācu mediji vēsta par paniku Klintones vēlēšanu štābā

© REUTERS / Mike SegarTramps un Klintone. Foto no arhīva
Tramps un Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vāciju mediji pievērsuši uzmanību tam, ka nedēļu pirms vēlēšanām Hilarijas Klintones nometnē pieaug nervozitāte. Otrdien viņas štābs galvenokārt centies mazināt zaudējumus, ko nodarījušas jaunās publikācijas Klintones sarakstes lietā.

RĪGA, 2. novembris — Sputnik. Vācu mediji pievērsuši uzmanību panikai, kas valda Hilarijas Klintones "nometnē" nedēļu pirms ASV prezidenta vēlēšanām, vēsta RIA Novosti.

Миллиардер Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Donalds Tramps pastāstījis, ko paveiks vispirms, ja tiks ievēlēts prezidenta amatā

"ASV Demokrātisko partiju pārņēmuši labi pazīstamie dēmoni: fināla skrējiena panika," — raksta avīzes Der Tagesspiegel komentētājs Kristofs fon Maršals.

Pēc viņa domām, lielāko daļu demokrātu moka bailes par to, ka galu galā viss var beigties slikti. Par to viņi ir gatavi vainot FIB direktoru Džeimsu Komiju, kurš iepriekš izbeidza lietu par Hilarijas Klintones privātā servera izmantošanu oficiālajai sarakstei, taču vēlāk, divas nedēļas pirms vēlēšanām, atkal atsācis izmeklēšanu.

Demokrāti uzskata, ka Džeimsa Komija, republikāņu partijas biedra dēļ, Donalda Trampa un Klintones iespējas uzvarēt ir vienādas.

Savukārt Kristofs fon Maršals pauž viedokli, ka kandidātu iespējas nav ietekmējusi ne izmeklēšanas atsākšana, ne citi ar pasta skandālu saistītie skandalozie virsraksti.

Pēc viņa domām, Tramps un Klintone patlaban pārcieš normālus "pacēlumu un kritumus", un bijušās valsts sekretāras iespējas uzvarēt joprojām ir augstas.

ASV prezidenta kandidātu teledebates. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV noslēgušās pēdējās prezidenta kandidātu teledebates

Savukārt izdevums Die Welt uzskata, ka Klintones štābā pieaug nervozitāte.

"Nedēļu pirms ASV prezidenta vēlēšanām Hilarijas Klintones nometnē pieaug nervozitāte. Otrdien viņas štābs galvenokārt centies mazināt zaudējumus, ko nodarījušas jaunās publikācijas Klintones sarakstes lietā," — vēsta izdevums.

Die Welt pievērš lasītāju uzmanību uzbrukumiem FIB vadītājam, piemēram, Klintones vēlēšanu štāba vadītāja Robija Muka izteikumiem. Muks pārmeta Komijam dubultus standartus, un CNN ēterā sūkstījās, ka FIB ir pretenzijas pret Klintoni, taču pret Trampu šīs pašas izmeklēšanas ietvaros pretenziju neesot.

Savukārt kanāla ARD ziņu programmas Tagesschau vietne atgādina par vēl vienu skandālu, kas ietekmējis bijušās valsts sekretāres stāvokli — WikiLeaks publicēto informāciju par to, ka pirms debatēm kanāla CNN darbiniece parādījusi Demokrātiskās partijas kandidātei jautājumu sarakstu.

"Donalds Tramps atkal un atkal apgalvoja, ka Hilarija Klintone bijusi informēta par jautājumiem, kas tiks uzdoti debatēs. Šķiet, WikiLeaks jaunās publikācijas apstiprina viņa vārdus," — teikts rakstā.

Ziņu lente
0