Donalds Tramps pastāstījis, ko paveiks vispirms, ja tiks ievēlēts prezidenta amatā

© Sputnik / Александр Имедашвили / Pāriet pie mediju bankasМиллиардер Дональд Трамп
Миллиардер Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps sestdien pastāstīja vēlētājiem, kādus soļus spers vispirms, ja tiks ievēlēts prezidenta postenī.

RĪGA, 23. oktobris – Sputnik. Sestdien Donalds Tramps uzrunāja savus vēlētājus vēsturiskā vietā – Getisbergā (Pensilvānija), kur 1863. gadā notika izšķirošā cīņa Pilsoņu karā, vēsta RIA Novosti.

Tramps ieteica auditorijai atsaukt atmiņā vēsturi, lai labotu domstarpības, ko pašlaik pārdzīvo amerikāņu tauta. "Mēs esam ļoti sašķelta nācija," – viņš uzsvēra.

"Es neesmu politiķis un nekad neesmu vēlējies kļūt par politiķi. Taču, kad ieraudzīju, kādā nelaimē ir mūsu valsts, es nevarēju palikt malā. Es jutu, ka man ir jāsāk rīkoties," – teica Donalds Tramps.

ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Uzvaras gadījumā Tramps grib tikties ar Putinu pirms savas inaugurācijas

Tramps nosodīja ASV "militārās avantūras" citās valstīs, kas ilgst mūžīgi, un tie, kas tās pašlaik īsteno, nespēj tajās uzvarēt. "Viņi neprot uzvarēt karā," – paziņoja prezidenta kandidāts.

Tramps pieminēja arī to, ka sistēma ir sabojāta, runājot par falsifikācijām ASV vēlēšanās. Piemēram, vēlēšanās reģistrēti 1,8 miljoni mirušu pilsoņu, pastāstīja Tramps. Kā piemēru viņš minēja Hilarijas Klintones dalību priekšvēlēšanu sacīkstēs – viņaprāt, Klintoni bija pretlikumīgi pielaist dalībai vēlēšanās. "FIB un Tieslietu ministrija slēpa viņas noziegumus, starp kuriem jāpiemin atkārtota melīgu liecību došana FIB un Kongresam," – viņš skaidroja.

"Hilarija Klintone tiek izvirzīta pret visu amerikāņu tautu, pret visiem amerikāņu vēlētājiem," – piebilda Tramps.

Vašingtonas purvs

Donalds Tramps paskaidroja vēlētājiem, ka ASV problēmas neizdosies atrisināt ar politiķu palīdzību, kuri visas šīs problēmas izraisījuši. "Mēs nosusināsim purvu Vašingtonā," – iesaucās politiķis.

Kandidāts minēja slavenos Ābrama Linkolna vādus un solīja nomainīt ASV eliti pret jaunu tautas ievēlētu valdību, kas strādās tautas labā.

100 dienas

Savā runā Donalds Tramps minēja galvenās savas programmas tēzes, ko nosauca par "Līgumu ar amerikāņu vēlētāju". Viņš uzsvēra, ka šie pasākumi dos iespēju atkal ieviest Vašingtonā godīgumu.

Кандидат в президенты США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps uzskata, ka informācija par sazvērestību pret viņu ir briesmīga

Līgums nosaka, ka pirmo 100 dienu laikā prezidenta postenī Tramps plāno īstenot pasākumus korupcijas iznīdēšanai, strādnieku tiesību aizsardzībai, konstitucionālās kārtības atjaunošanai un izvirzīt vairākas citas iniciatīvas.

Piemēram, Tramps ieteica ierobežot kongresmeņu pilnvaru termiņu un aizliegt Baltā nama ierēdņiem lobēt ārvalstu kompāniju intereses.

Viņš solīja nomainīt Baraka Obamas nesekmīgo veselības aprūpes programmu, samazināt nodokļus vidējās klases pārstāvjiem un nelegālo imigrantu plūsmu. Tāpat viņš solīja parūpēties par veterāniem un palielināt investīcijas armijas vajadzībām.

Prezidenta kandidāts plāno atkārtoti izvērtēt Ziemeļamerikas brīvās tirdzniecības līgumu (NAFTA) un Klusā okeāna partnerību (TTP). Viņš apņēmās atcelt pašreizējos ierobežojumus gāzes un naftas ieguvei ASV un uzsākt lielu infrastruktūras projektu īstenošanu, kas ļaus izveidot jaunas darba vietas.

"Es lūdzu amerikāņu tautu novērsties no mūsu sabojātās politikas trokšņa un nekārtībām un izjust ticību un optimismu, kas vienmēr ir bijis amerikāņu rakstura galvenais elements. Es lūdzu jūs sapņot par lielām lietām," – teica Donalds Tramps, uzrunājot vēlētājus.

Ziņu lente
0