ES parakstījusi tirdzniecības līgumu ar Kanādu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasES karogs. Foto no arhīva
ES karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kad visas ES dalībvalstis apstiprinās Eiropas Savienības un Kanādas Visaptverošo ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu (CETA), tiks atcelti 99% tarifu, ko pašlaik piemēro tirdzniecībā starp ES un Kanādu.

RĪGA, 31. oktobris — Sputnik. Vakar tika parakstīts Eiropas Savienības un Kanādas Visaptverošais ekonomikas un tirdzniecības nolīgums (CETA). Tagad šis dokuments jāapstiprina Eiropas Parlamentā, tad ES dalībvalstis varēs daļēji pielietot dokumentā minētās regulas, vēsta RIA Novosti.

Lai līgums stātos spēkā, tas jāratificē visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Protesta akcija Eiropā pret Transatlantiskās tirdzniecības vienošanos (TTIP) - Sputnik Latvija
Vācijā notiek plaši mītiņi pret TTIP

Papildus nolīgumam puses parakstījušas Stratēģiskās partnerības līgumu (SPA), kura mērķis ir veicināt politisko dialogu un sadarbību starp Kanādu un Eiropas Savienību starptautisko attiecību jomā, stiprināt starptautiskā miera un ekonomikas drošības saites.

Sākotnēji bija ieplānots, ka nolīgums tiks parakstīts 27. oktobrī, taču tas nav izdevies, jo Beļģija nevarēja to parakstīt Valonijas un citu franciski runājošo reģionu iebildumu dēļ. Pēc pārrunām puses panākušas kompromisu.

Kad visas ES dalībvalstis apstiprinās Eiropas Savienības un Kanādas Visaptverošais ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu (CETA), tiks atcelti 99% tarifu, ko pašlaik piemēro tirdzniecībā starp ES un Kanādu. Pēc Briseles aprēķiniem, nolīgums ļaus palielināt tirdzniecības apgrozījumu starp pusēm par aptuveni 12 miljardiem eiro gadā.

Ziņu lente
0