Krievijas ĀM asi kritizējusi Londonas argumentus situācijā ar RT kontiem

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM. Foto no arhīva
Krievijas ĀM. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas varas iestādes būtu apliecinājušas mediju brīvības atbalstu, mēģinot atrisināt situāciju ar telekanāla RT kontiem Lielbritānijā

RĪGA, 30. oktobris — Sputnik. Krievijas ĀM pauž satraukumu par situāciju ar kanāla Russia Today pārstāvniecību Lielbritānijā, teikts resora paziņojumā.

Lielbritānijas banka NatWest iepriekš informēja, ka visi telekanāla RT Lielbritānijā konti ir slēgti, un šīs lēmums nav pārsūdzams. Savukārt Lielbritānijas varas iestādes paziņojušas, ka lēmums par RT kontu slēgšanu ir bankas iekšēja lieta.

"Britu bankas NatWest nodoms slēgt RT pārstāvniecības kontus objektīvi rada problēmas telekanāla turpmākai funkcionēšanai esošā režīmā. Ceram, ka valsts varas, kas deklarē savu pievēršanos mediju brīvības principiem pierādīs to, un spers soļus, lai veicinātu šīs situācijas risinājumu," — uzsver Krievijas Ārlietu ministrijā.

Starptautiskās informācijas aģentūras Rossija segodņa un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Sputnik galvenā redaktore par EP pretdarbību Krievijas medijiem

Pēc Krievijas ministrijas pārstāvju domām, "partneru argumentācija, ka valdībai neesot nekāda sakara ar notikušo, šķiet, maigi izsakoties, apšaubāma, ņemot vērā to, ka vairāk nekā 70% Royal Bank of Scotland kapitāla, kur ietilpst NatWest, pieder valstij".

"Skaidrs kā diena", ka lēmumu par kontu slēgšanu nav pieņēmusi NatWest — "neviena banka šādu lēmumu nevarēja pieņemt patstāvīgi," — iepriekš paziņoja Krievijas diplomātijas vadītājs Sergejs Lavrovs.

Savukārt RT galvenā redaktore Margarita Simoņana saistīja telekanāla kontu slēgšanu ar politiku un paziņoja, ka telekanāla vadība pārsūdzēs šo lēmumu starptautiskajās instancēs. Savukārt Krievijas ĀM paziņoja, ka EDSO pastāvīgās padomes pēdējā sēdē pēc Krievijas puses iniciatīvas no Anglijas pārstāvjiem bija pieprasīts paskaidrot situāciju ar Russia Today Lielbritānijā.

Televīzijas kanāls Russia Today sācis apraidi 2005. gadā. RT pārraida angļu, arābu un spāņu valodās.

Ziņu lente
0