NATO klātbūtni Melnajā jūrā pastiprinās sešas valstis

CC BY 2.0 / DVIDSHUB / (LCAC) departs the USS Makin Island [Image 2 of 5]Амфибия американского флота на учения НАТО
Амфибия американского флота на учения НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļatlantijas alianses samitā 2016. gada jūlijā Varšavā tika pieņemts lēmums par klātbūtnes paplašināšanu Melnās jūras reģionā.

RĪGA, 28. oktobris – Sputnik. Sešas NATO dalībvalstis gatavas sekmēt NATO klātbūtnes pastiprināšanos Melnās jūras reģionā, paziņojis alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, vēsta RIA Novosti.

"Ar prieku varu apstiprināt, ka dažas valstis, ieskaitot Kanādu, Vāciju, Nīderlandi, Poliju, Turciju un ASV, izteikušas vēlmi piedalīties mūsu spēku paplašināšanā Melnās jūras reģionā uz sauszemes, jūrā un gaisā," – pastāstīja Stoltenbergs žurnālistiem.

Preses kioski. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Visu cīņai ar "Kremļa drakonu": Eiropu biedē Krievijas plašsaziņas līdzekļi

Viņš piebilda, ka vairāk nekā 10 NATO valstis solījušas piešķirt spēkus četru daudznacionālo bataljonu veidošanai, kas tiks dislocēti Baltijas valstīs un Polijā.

Lēmums par klātbūtnes paplašināšanu Melnās jūras reģionā tika pieņemts Ziemeļatlantijas alianses samitā 2016. gada jūlijā Varšavā.

Līderi nolēma paplašināt starptautisko klātbūtni Rumānijā – alianse plāno manevrus un treniņus sadarbībā ar Rumānijas un Bulgārijas brigādi.

ASV pastāvīgais pārstāvis NATO Duglass Luts iepriekš informēja, ka Rumānijas daudznacionālās brigādes rindās pastāvīgi būs bulgāru karavīri, un mācības, kurās piedalīsies alianses dalībvalstis plānots organizēt gan Rumānijā, gan Bulgārijā.

Ziņu lente
0