Latvija atzīta par vienu no skopākajām pasaules valstīm

© Sputnik / Макарцев / Pāriet pie mediju bankasНа рынке в Рангуне
На рынке в Рангуне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Charities Aid Foundation sagatavojusi reitingu World Giving Index 2016, kurš liecina, ka dāsnākie cilvēki dzīvo Mjanmā, ASV un Austrālijā.

RĪGA, 28. oktobris – Sputnik. Lielbritānijas labdarības organizācija Charities Aid Foundation sagatavojusi datus, kas liecina: atsaucīgākie un dāsnākie cilvēki atrodami valstīs, kurās notiek bruņoti konflikti vai varas stūre ir militāras huntas rokās, raksta BBC. Latvija ieņēmusi tikai 113. vietu 140 valstu vidū.

Ubagi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eurostat: Latvijā uz nabadzības robežas dzīvo 610 tūkstoši cilvēku

Organizācija sagatavojusi reitingu World Giving Index 2016, kurā ņemti vērā vairāki kritēriji. To vidū galvenais ir spēja palīdzēt svešiniekam, kā arī iedzīvotāju iesaistīšanās labdarībā.

Saskaņā ar pirmo rādītāju līdera vietas izcīnījušas Irāka un Lībija. Piemēram, Irākā astoņi cilvēki no 10 palīdz svešiniekiem. Lībija demonstrē gandrīz tādu pašu rezultātu. Tomēr šajās valstīs iedzīvotāju labdarības līmenis ir daudz zemāks, tāpēc tās nav iekļuvušas starp 10 dāsnākajām valstīm.

Absolūtu līdera vietu ieguvusi Mjanma. Aptaujas liecina, ka 91% valsts iedzīvotāju piedalās labdarībā. Pie tam 63% Āzijas valsts iedzīvotāju palīdz svešiniekiem.

Врачи готовятся к операции - Sputnik Latvija
Nabadzība. Vai tā ir slimība?

Pētījuma autori uzskata, ka Mjanmas augstos rādītājus iespējams izskaidrot ar budistu tradīciju palīdzēt mūkiem. Vēsturiskā norma ir iesakņojusies Mjanmas iedzīvotāju ikdienā.

Otro vietu reitingā ieņēma ASV, kur 73% aptaujāto atbildēja, ka laiku pa laikam palīdz nepazīstamiem cilvēkiem, un 63% atvēl līdzekļus labdarībai.

Atsaucīgāko valstu desmitniekā iekļuvusi arī Austrālija, Jaunzēlande, Šrilanka, Kanāda, Indonēzija, Lielbritānija, Īrija un Apvienotie Arābu Emirāti.

Pētījums liecina, ka Eiropā dāsnākie cilvēki dzīvo Lielbritānijā, Latīņamerikā atsaucīgākā ir Gvatemala, bet Tuvajos Austrumos – AAE.

Atsaucīgāko valstu reitinga pēdējo vietu ieņem Ķīna.

140 valstu vidū Latvija ieņem 113. vietu – tikai 24% iedzīvotāju ir gatavi atvērt maciņus.

Ziņu lente
0