Krievijas pārstāvis ANO: daudziem nāksies lūgt grēku piedošanu par Sīriju un Irāku

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasKrievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins. Foto no arhīva
Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins, uzstājoties ANO Drošības Padomes sēdē, atbildēja uz ASV, Lielbritānijas un citu valstu pārstāvju kritiku par Krievijas darbībām Sīrijā.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins uzskata, ka daudziem nāksies lūgt grēku piedošanu par notiekošo Sīrijā, Irākā un citās konfliktu plosītās valstīs.

Освобожденный район Рамусе на юге Алеппо - Sputnik Latvija
Krievija paziņoja nepārtrauktā pamiera nosacījumus Alepo

Uzstājoties ANO Drošības Padomes sēdē, Vitālijs Čurkins atbildēja uz ASV, Lielbritānijas un citu valstu pārstāvju kritiku par Krievijas darbībām Sīrijā. Viņš atgādināja par ASV vadītās starptautiskās koalīcijas aviācijas uzlidojumiem Manbidžai Sīrijā, kā rezultātā gājuši bojā desmitiem civiliedzīvotāju.

Vitālijs Čurkins pieminēja arī incidentu Alepo provincē, kura rezultātā Beļģijas GKS apšaudīja Hassadžeka ciemu.

Diplomāts uzrunā atgriezās arī pie incidenta Jemenā — aviācijas uzlidojuma bēru gājienam 8. oktobrī. ANO rīcībā esošie dati liecina, ka uzbrukumā dzīvības zaudējuši vairāk nekā 140 cilvēki, vairāk nekā 500 — guvuši ievainojumus.

Sacelšanās dalībnieki aviācijas uzlidojumā apsūdzēja Saūda Arābijas vadīto arābu koalīciju, kas cīnās valdības pusē. Koalīcija pavēstīja, ka tiks uzsākta izmeklēšana.

"Anglijas delegācija sagatavojusi paziņojumu (ANO DP — red.), kurā pausta nožēla. Viņi pat nav spējīgi šajā jautājumā izspiest no sevis nosodījumu," — skarbi izteicās Vitālijs Čurkins.

"Tāpēc, godātie kolēģi, daudziem nāksies lūgt grēku piedošanu gan par situāciju Sīrijā, gan par notiekošo Irākā, gan arī daudzās citās situācijās, par kurām mums nav zināms," — pavēstīja Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO.

Ziņu lente
0