Kremlis komentēja aicinājumu izslēgt Krieviju no Cilvēktiesību padomes

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paskaidrojis, kāpēc aicinājums izslēgt Krieviju no ANO Cilvēktiesību padomes nav pārliecinošs.

RĪGA, 25. oktobris — Sputnik. Tiesībsargu ierosinājums izslēgt Krieviju no ANO Cilvēktiesību padomes sakarā ar situāciju Sīrijā, būtu pārliecinošāks, ja viņi tikpat konsekventi nosodītu teroristus, paziņojis Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Информационный экран в здании Центральной избирательной комиссии РФ в Москве. - Sputnik Latvija
Porošenko labprāt aizmirstu vārdu "vēlēšanas"

Vairāk nekā 80 cilvēktiesību un humanitārās organizācijas izteikušas ierosinājumu izslēgt Krieviju no ANO Cilvēktiesību padomes, ņemot vērā Maskavas politiku Sīrijā, ziņo laikraksts Independent.

Organizācijas izteikušas šo jautājumu pirms balsojuma par ANO Cilvēktiesību padomes sastāvu, kurā Krievija, Ungārija un Horvātija cīnīsies par tiesībām pārstāvēt Austrumeiropu.

"Godīgi sakot, uz mums lielāku iespaidu atstātu šo organizāciju aktīvitāte, vērtējot zvērības, ko jau vairākus gadus Sīrijā rīko teroristu kaujinieki," — teica Peskovs žurnālistiem.

"Ja šīs organizācijas tikpat konsekventi nosodītu teroristu rīcību un atbalstītu tos, kuri cīnās ar šiem teroristiem, to darbība izskatītos pārliecinošāka," — viņš piebilda.

Iepriekš Cilvēktiesību padome speciālā sesijā Ženēvā pieņēma rezolūciju par notikumu Alepo neatkarīgu izmeklēšanu.

Dokuments paredz tūlītēju karadarbības izbeigšanu Sīrijā un aicina nodrošināt humanitārās ANO misijas piekļuvi aplenktajiem rajoniem.

Ziņu lente
0