Deputāti pieprasa izglītības un zinātnes ministra demisiju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Saeimas prezidijā iesniegts oficiāls dokuments ar desmit deputātu parakstiem. Tajā pieprasīta Kārļa Šadurska atbrīvošana no ieņemamā amata.

RĪGA, 21. oktobris — Sputnik. Partijas "Vienotība" deputāti nosūtījuši Saeimas prezidijam pieprasījumu atbrīvot no amata izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski.

Attiecīgo dokumentu ar desmit deputātu parakstiem savā lappusē Twitter publicējis deputāts Andrejs Elksniņš.

Politiķis norādīja, ka Šadurskim ir jāpamet ministra postenis sakarā ar algu reformas izgāšanos, lojalitātes grozījumiem skolotāju atlaišanai un citām "reformām". Iepriekš partijas "Vienotība" priekšsēdētājs, Rīgas mērs Nils Ušakovs ierosināja izteikt ministram neuzticību. Viņš paskaidroja, ka Šadurskis un viņa padomnieki tikai operē ar tabulām un skaitļiem, taču ļoti vāji orientējas galvaspilsētā notiekošajā. Iepriekš Sabiedriskā viedokļa pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka ar Šadurska darbu ir neapmierināts 21% Latvijas iedzīvotāju.

Ученики на празднике в школе - Sputnik Latvija
Sākta parakstu vākšana skolas Innova atbalstam

Izglītības reforma ir novedusi pie krasas skolotāju algu krišanās Rīgā. Pēc pedagogu darba apmaksas jaunā modeļa ieviešanas skolotāju algas Rīgā vidēji kritušās gandrīz par trešdaļu.

Latvijas iedzīvotāji ir neapmierināti arī ar Ministru kabineta apstiprinātajiem Izglītības likuma grozījumiem, kas paredz pedagoga vai mācību iestādes direktora tūlītēju atlaišanu, ja tie ir nelojāli valstij un Satversmei.

Tolaik Šadurskis šo lēmumu komentēja, teikdams, ka pat viens valstij nelojāls pedagogs var sabojāt dzīvi desmitiem bērnu. Iepriekš viņš paziņoja, ka nelojālo skolotāju mērķis ir valsts graušana.

Šī gada jūnijā Rīgas privātskolai Innova tika anulēta akreditācija, jo Valsts izglītības satura dienests nolēma, ka mācību iestāde neveicina sabiedrības saliedētību. Iespējams, šī lēmuma pamatā ir tas, ka pirmskolas klašu pedagoģe Margarita Dragile ir viena no akcijas "Nemirstīgais pulks" organizatorēm Latvijā.

Ziņu lente
0