Sākta parakstu vākšana skolas Innova atbalstam

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasУченики на празднике в школе
Ученики на празднике в школе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietnē change.org publicēta petīcija Latvijas krievvalodīgās skolas atbalstam, kam atņemta akreditācija, aizbildinoties ar nelojālu attieksmi pret valsti.

RĪGA, 11. oktobris – Sputnik. Vietnē Change.org publicēta petīcija ar mērķi aizsargāt privāto krievvaloddīgo skolu Innova Latvijā, kuras akreditācijas pieteikumu varas iestādes noraidījušas, domājams, tādēļ, ka tās pedagogi piedalījušies akcijas "Nemirsatīgais pulks" organizācijā Latvijā.

Pašlaik petīciju parakstījuši jau gandrīz 650 cilvēki.

Шествие Бессмертный полк в центре Москвы. Архивное фото - Sputnik Latvija
"Nemirstīgais pulks": piemiņai nav robežu

Vēlāk tās autori plāno nosūtīt dokumentu prezidentam, premjerministram un Rīgas mēram.

Petīcijas autori uzskata, ka mācību iestāde kritusi nežēlastībā pec tam, kad tās vadītājs un skolotāji piedalījās starptautiskās apolitiskās pilsoniskās iniciatīvas "Nemirstīgais pulks" organizācijas pasākumos Rīgā.

Dokumenta autori norādija, ka šajā akcijā ierēdņi saskatījuši nelojalitāti pret Latvijas Republiku.

"Mēs, kurstības iniciatori, nepiekrītam šādam viedoklim un uzskatām, ka atestācijas komisijas secinājumi ir sasteigti un subjektīvi. "Nemirstīgā pulka" vienīgais mērķis ir saglabāt personīgo, ģimenes atmiņu par 40. gados dzīvojušo paaudzi, par cilvēkiem, kuri cīnījās pret nacismu. Šodien "Nemirstīgais pulks" ir saliedējis miljoniem cilvēku desmitos Eiropas un visas pasaules valstu," – teikts petīcijā.

Autori atgādināja, ka akcija "Nemirstīgais pulks" Rīgā noritēja ar varas iestāžu atļauju un tās norises laikā nebija konstatēti sabiedriskās kārtības noteikumi.

"Mēs esam pārliecināti, ka vēl nav par vēlu ietekmēt situāciju un saglabāt skolu. Mūsu biedrus uzskatām par patiesiem brīvās un demokrātiskās Latvijas patriotiem. Esam pārliecināti, ka arī jūs vēlētos redzēt savu valsti tieši tādu," – noslēgumā apliecināja petīcijas autori.

Ziņu lente
0