Krievija ratificējusi vienošanos par aviācijas grupas beztermiņa dislokāciju Sīrijā

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasAviācijas bāze "Hmeimima" Sīrijā. Foto no arhīva
Aviācijas bāze Hmeimima Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas politiķi informē, ka vienošanās ar Sīriju nav vērsta pret jebkādām trešajām valstīm – tā noslēgta drošības apsvērumu dēļ.

RĪGA, 15. oktobris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis likumu, kas ratificē Krievijas un Sīrijas vienošanos par Krievijas GKS aviācijas grupas dislokāciju Sīrijas teritorijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Kremļa preses dienesta sniegto informāciju.

"Federālais likums ratificē Krievijas Federācijas un Sīrijas Arābu Republikas vienošanos par Krievijas Federācijas Bruņoto spēku aviācijas grupas dislokāciju Sīrijas Arābu Republikas teritorijā, kas parakstīta Damaskā 2015. gada 26. augustā," — teikts paziņojumā.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Viedoklis
Lavrovs: Krievijas pacietība par ASV rusofobajiem izteikumiem ir izsīkusi

Kremlis atzīmēja, ka dokuments nosaka Krievijas karavīru uzturēšanās noteikumus Sīrijā. Piemēram, tajā norādīts, ka aviācijas grupa dislocēta valstī pēc Damaskas lūguma un atrodas Hmeimimas aerodromā Latākijā, kas līdz ar tā infrastruktūru un nepieciešamo teritoriju bez maksas piešķirts Krievijas vajadzībām.

Krievijas Valsts dome likumu pieņēma 7. oktobrī, savukārt 12. oktobrī to apstiprināja Federācijas Padome.

Federācijas Padomes Starptautiskās komitejas priekšsēdētājs Konstantins Kosačovs iepriekš uzsvēra, ka vienošanās ar Sīriju nav vērsta pret jebkādām trešajām valstīm — tā noslēgta drošības apsvērumu dēļ.

Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētājs Viktors Ozerovs norādīja, ka aviācijas grupas dislokācija ir Krievijas ieguldījums situācijas stabilizēšanai Sīrijā.

Ziņu lente
0