Laikapstākļi atbaida tūristus no Siguldas

© SputnikSigulda, Turaidas pilsdrupas
Sigulda, Turaidas pilsdrupas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laikapstākļu dēļ šī gada rudenī apmeklētāju skaits Siguldā ievērojami samazinājies, vēsta aģentūra LETA.

Rīga, 12. oktobris — Sputnik. Šoruden Siguldā laikapstākļu dēļ tūristu skaits ir mazāks, nekā pērn, kad zelta rudens mednieku daudzums Latvijas Šveicē bija krietni lielāks, aģentūrai LETA pastāstīja Siguldas novada tūrisma informācijas centra (TIC) konsultants Toms Dzērve.

"Šogad aktivitāte gan ir nedaudz mazāka nekā pagājušā gada rudenī, bet tas tikai laikapstākļu dēļ, kas pērn mūs lutināja ar daudz siltāku un saulaināku laiku," pastāstīja Dzērve.

Skvērs pie Sv.Pētera baznīcas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rīgas tūrismu attīstīs par trīs miljoniem eiro

Viņš piebilda, ka šobrīd apmeklētāji sāk pamazām aktivizēties, un Siguldas apmeklētības kulminācija ir gaidāma šajā nedēļas nogalē.

Viņš atzīmēja, ka Gaujas tilta remonts pagaidām nesagādā problēmas transporta kustībai. "Tas, protams, varētu būtiski mainīties, palielinoties viesu pieplūdumam, bet pašvaldība jau ir par to padomājusi, un oktobra nedēļas nogalēs transporta kustību pāri tiltam regulēs Zemessardzes cilvēki," — paskaidroja Siguldas novada TIC konsultants.

Dzērve arī pastāstīja, ka šoruden tūristi Siguldā visbiežāk apmeklē Siguldas pils kompleksu, gaisa trošu ceļu pāri Gaujas senlejai, Gūtmaņa alu, Turaidas muzejrezervātu. Skaistām rudens fotogrāfijām izmanto Siguldas svētku laukuma skatu platformu.

"Pieprasījuma tendences daudz nav mainījušās, vienīgi laikapstākļu dēļ tiek biežāk uzdoti jautājumi par tuvākajām kafejnīcām pie minētajiem objektiem," skaidroja Dzērve.

Ziņu lente
0