Rīgas tūrismu attīstīs par trīs miljoniem eiro

© Foto : pixabaySkvērs pie Sv.Pētera baznīcas. Foto no arhīva
Skvērs pie Sv.Pētera baznīcas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai tūristi turpinātu braukt uz Rīgu, ir nepieciešams pastāvīgi veikt reklāmas kampaņas, piedalīties pasākumos, aicināt žurnālistus, uzturēt tūrisma vietni: ar to visu nodarbojas Rīgas Tūrisma attīstības birojs.

RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB) cer nākamgad iegūt no Rīgas domes 3 miljonus eiro reklāmas kampaņu un mārketinga pasākumu rīkošanai, lai piesaistītu tūristus galvaspilsētā, pastāstīja RTAB vadītāja Vita Jermoloviča intervijā aģentūrai LETA.

Ужин в кафе Риги - Sputnik Latvija
Ciemos uz Rīgu: labs tūrists - dāsns tūrists

"Mūsu finanšu rezultāti šogad ir veiksmīgi, jo tūristu skaits ir pieaudzis. Mēs strādājam ar Rīgas domes piešķirto finansējumu, un domes uzstādījumus mēs esam izpildījuši. Par to liecina arī tas, ka augusta sākumā tika noslēgts jauns deleģējuma līgums uz nākamajiem pieciem gadiem, " — viņa teica.

Nevajag domāt, ka tūristus Rīgā piesaista tikai Kuzja un Mūris: RTAB arī daudz ko dara, lai nodrošinātu tūristu plūsmu Latvijas galvaspilsētā.

"Katru gadu lielākās aktivitātes ir plānotas uz mūsu prioritārajiem tirgiem, kas ir Skandināvijas valstis — Somija, Zviedrija, Norvēģija —, kaimiņvalstis Lietuva un Igaunija, kā arī Vācija, Krievija. Tur arī plānojam strādāt ar presi, organizēt dažādas vizītes, kampaņas, piedalīties pasākumos. Piemēram, mūs katru gadu aicina uz Maskavu un Sanktpēterburgu rīkot Rīgas tirdziņus un tamlīdzīgi," — pastāstīja Jermoloviča.

Rīga - Sputnik Latvija
Rīga – viena no lētākajām Eiropas pilsētām tūristu apmeklējumam

Par piešķirto no Rīgas domes naudu RTAB plāno nākamgad veikt reklāmas kampaņas, organizēt žurnālistu vizītes uz Rīgu, nodrošināt preses materiālus, piedalīties izstādēs un uzturēt tūrisma informācijas centrus, kā arī uzturēt un papildināt portālu liveriga.com.

Turklāt RTAB atbalsta, piemēram, Rīgas maratonu un mūzikas festivālu "Kubana".

Tūristi joprojām mīl Rīgu

"Tūrisma sezona Rīgā ir iesākusies pozitīvi, par spīti tam, ka mēs bijām mazliet noraizējušies, ka saistībā ar Krievijas krīzi mēs esam pazaudējuši Krievijas tūristus. Bet toties ir pieaudzis visu citu Eiropas valstu tūristu skaits, " — atzīst Jermoloviča.

Šogad visvairāk tūristus atbrauca uz Latviju pārsvarā no kaimiņvalstīm — Lietuvas un Igaunijas, kā arī no Lielbritānijas, Zviedrijas un Somijas. Arvien vairāk tūristu atbrauc no Vācijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Francijas, Spānijas, Itālijas, Polijas un Dānijas. Visbiežāk, protams, brauc uz Rīgu, bet arī Latvijas reģioni šogad piedzīvojuši tūrisma bumu.

Рига - Sputnik Latvija
Rīga – dārgākā galvaspilsēta Baltijas valstīs

Vita Jermoloviča uzskata, ka šogad viesu skaits Rīgas viesnīcās un citās tūristu naktsmītnēs var palielināties aptuveni par 10%. Šī gada otrajā ceturksnī ceļotāji nakšņoja Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs par 6,5% vairāk nekā gadu iepriekš. Ļoti daudzi dzīvoja privātmājās, dzīvokļos un tie protams, nav uzskaitīti.

"Ļoti daudzi cilvēki ir paši sev tūroperatori — tas ir ļoti vienkārši, jo tu vari internetā ļoti ātri nopirkt biļeti, pašiem sev rezervēt viesnīcas internetā. Rīgā ir ļoti kompakti, visur var pārvietoties ar kājām, nav nekur tālu jābrauc — ir gan SPA centri, gan naktsklubi, gan tirgi, gan restorāni, gan koncerti. Kvalitāte ir ļoti augstā līmenī, " — teica Jermoloviča.

Ziņu lente
0