Francijas ĀM pauž nožēlu par Putina vizītes atcelšanu Parīzē.

© Sputnik / Александра Масальцева / Pāriet pie mediju bankasFrancija. Foto no arhīva
Francija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Franču ārpolitiskās institūcijas vadītājs Žans Marks Ero uzsvēra, ka Parīze vēlas apspriest ar Krievijas pusi Sīrijas konflikta mierizlīguma ceļus

RĪGA, 12. oktobris — Sputnik. Francijas ārlietu ministrs Žans Marks Ero paudis nožēlu par Putina vizītes atcelšanu Parīzē, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz radiostaciju Europe 1.

Iepriekš kļuva zināms par to, ka Putins nolēma atcelt vizīti Parīzē. Francijas Ārlietu ministrijas vadītājs uzsvēra, ka Parīze vēlētos apspriest ar Krievijas prezidentu situāciju Sīrijā. Turklāt Ero nosauca par "pilnīgi sirreālistisku" Krievijas līdera vēlmi apmeklēt izstādes atklāšanu un pareizticīgo baznīcu.

"Vladimirs Putins atteicās ierasties, lai apspriestu Sīriju, tam jāpievērš uzmanība. Un šīs ir tas, par ko es nožēlu, mēs gribam runāt par situāciju Sīrijā ar krieviem," — paziņojis Ero radio ēterā.

Bundestāga ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Šteinmeiera partija iebilst Merkelei pret Krieviju vērsto sankciju jautājumā

Turklāt Krievijas līdera preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Vladimirs Putins ir gatavs izskatīt iespēju apmeklēt Francijas galvaspilsētu kad tas būs ērti Francijas prezidentam Fransuā Olandam.

Francijas prezidenta nostāju kritizējis Nikolā Sarkozī, lielākās valsts opozīcijas partijas "Republikāņi" līderis, kurš teica, ka "vizītes atcelšana — tas ir ļoti slikti".

Savukārt Olands apliecināja gatavību vest sarunas ar Krievijas prezidentu par Sīrijas mierizlīguma jautājumu, tomēr "negrasās piedalīties citos pasākumos". Turklāt viņš uzsvēra, ka Putina vizītes atcelšana Parīzē nevar traucēt Francijas pusei izmantot citas iespējas sarunāties ar Maskavu.

Ziņu lente
0