Politika

Krievija un Turcija parakstījušas vienošanos par "Turcijas straumi"

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент России В.Путин и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган
Президент России В.Путин и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija un Turcija parakstījušas starpvaldību vienošanos par gāzes vada "Turcijas straume" būvdarbiem. Vienošanās tika parakstīta valstu vadītāju klātbūtnē Stambulā.

RĪGA, 11. oktobris — Sputnik. Krievija un Turcija parakstījušas starpvaldību vienošanos par gāzes vada "Turcijas straume" būvdarbiem, informē RIA Novosti.

Abu valstu vadītāju Vladimira Putina un Tajipa Erdogana klātbūtnē vienošanos parakstīja Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks un Turcijas enerģētikas un dabas resursu ministrs Berats Albairaks.

Строительство морского участка газопровода в акватории Черного моря. - Sputnik Latvija
ES ar bažām gaida turpmākās pārrunas par "Turcijas straumi"

Putins pavēstīja, ka projekta apspriešanas ietvaros Maskava un Ankara vienojušās arī par atlaides piešķiršanu Turcijai gāzes iegādei. Savukārt Erdogans paziņoja, ka ar "Turcijas straumi" saistītais darbs tiks paātrināts.

Korporācijas "Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers iepriekš paziņoja, ka Krievijas un Turcijas vienošanās paredze divu maģistrālo gāzes vadu izbūvi Melnās jūras dibenā. Katra gāzes vada jauda pārsniedz 15 miljardus kubikmetru gāzes.

Tiek plānots, ka gāzes piegāde pa vienu no vadiem tiks pilnībā izmantota patērētāju vajadzībām Turcijā. Otrs gāzes vades paredzēts Eiropas tirgum, taču tā izbūve būs iespējama tikai pēc tam, kad tiks saņemtas atbilstošās Eiropas Savienības garantijas, kā jau vairākkārt norādījusi Maskava.

Vienošanās paredz, ka abi gāzes vadi tiks izbūvēti līdz 2019. gada decembrim. "Gazprom" jau paziņoja, ka korporācija ir saņēmusi lielāko daļu projekta īstenošanai nepieciešamo atļauju no Ankaras puses.

Ziņu lente
0