Politika

Baltijas valstis jau sen ir "Iskanderu" darbības zonā

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasУчения по развертыванию ракетного комплекса "Искандер"
Учения по развертыванию ракетного комплекса Искандер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Kaspars Galkins, komentējot Krievijas paziņojumu par raķešu kompleksu "Iskander" pārvietošanu uz Kaļiņingradu, paziņoja, ka Baltijas valstis jau sen atrodas Krievijas raķešu kompleksu darbības zonā.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Baltijas valstis jau sen atrodas Krievijas kontinentālajā daļā dislocēto taktisko raķešu kompleksu "Iskander" darbības zonā, ziņo LETA, atsaucoties uz Aizsardzības ministriju.

Operatīvi taktiskais raķešu komplekss Iskanders . Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Iskanders" ar nodomu izvietots zem amerikāņu pavadoņa

Komentējot informāciju par raķešu kompleksu "Iskander" pārvietošanu uz Kaļiņingradu, Latvijas Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Kaspars Galkins paziņoja, ka šis solis ir vērsts ne vien pret Baltijas valstīm, bet arī pret NATO kopumā.

Viņaprāt, tas saistīts ar faktu, ka Baltijas valstis jau sen atrodas "Iskanderu" darbības zonā.

Vienlaikus Galkins pastāstīja, ka piektdien Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos veikta personālsastāva apziņošana, pastiprināta valsts sauszemes un jūras robežu, kā arī gaisa telpas novērošana.

Pie tam Latvijā pagaidām netiek plānots izziņot trauksmi, vēstīja Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Iskander-M. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV izlūkošanas dienesti uzskata, ka Kaļiņingradas apgabalā atrodas "Iskanderi"

Iepriekš Igaunija saistīja "Iskanderu" pārvietošanu ar krievu Su-27 parādīšanos virs Somu līča ūdeņiem. Lietuvas pārstāvji no komentāriem atteicās.

2016. gada martā Lietuvas kara izlūkošana jau pauda bažas par to, ka "Iskanderu" dislokācija Kaļiņingradā varētu apdraudēt Lietuvu, jo tās mērķis ir pretoties NATO sabiedroto darbībām reģionā, taču vienlaikus tika atzīmēts, ka mērķu iznīcināšanai Lietuvas teritorijā šī kompleksa izmantošana nav nepieciešama.

Krievijas Aizsardzības ministrija pārliecinoši paskaidroja, ka visi militārie līdzekļi, kas tiek izvietoti Krievijas teritorijā, ir paredzēti aizsardzībai, un Krievija neplāno nekādas agresīvas darbības pret citām valstīm.

Ziņu lente
0