"Iskanders" ar nodomu izvietots zem amerikāņu pavadoņa

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasOperatīvi taktiskais raķešu komplekss "Iskanders" . Foto no arhīva
Operatīvi taktiskais raķešu komplekss Iskanders . Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Operatīvi taktiskais raķešu komplekss "Iskanders" tika nogādāts Kaļiņingradas apgabalā ikgadējo mācību ietvaros un ar nodomu dislocēts zem amerikāņu mākslīgā pavadoņa orbītas.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Krievijas Aizsardzības minstrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs komentēja informāciju par kompleksa "Iskander-M" pārvietošanu uz Kaļiņingradas apgabalu un pavēstīja, ka ar šādām metodēm raķešu karaspēki pilnveido savu sagatavotības līmeni.

Maskava izvērtēs NATO darbības pirms Iskanderu izvietošanas - Sputnik Latvija
Maskava izvērtēs NATO darbības pirms "Iskanderu" izvietošanas

Informācija par "Iskanderu" pārvietošanu radīja nervozu atmosfēru Baltijas valstīs. Latvija apziņoja bruņoto spēku personālu un pastiprināja jūras un sauszemes robežu novērošanu, bet Igaunija saistīja "Iskanderu" pārvietošanu ar Krievijas GKS piederošo Su-27 parādīšanos virs Somu līča. Tikai Lietuva atturējās no komentāriem.

Igors Konašenkovs paskaidroja, ka nervozās atmosfēras radītājiem vajadzētu zināt, ka operatīvi taktiskais raķešu komplekss "Iskanders" ir mobils. Vienības militārās sagatavošanas plāna ietvaros raķešu karaspēki visu gadu pilnveido marša sagatavotības līmeni, pārvarot ievērojamus attālumus Krievijas Federācijas teritorijā. Pie tam tiek izmantoti dažādi pārvietošanās veidi: gaisa un jūras transports, kā arī patstāvīga pārvietošanās.

"Arī Kaļiņingradas apgabals nav izņēmums — turp šīs raķešu karaspēku apakšvienības ir vairākkārt pārvietotas un tiks pārvietotas Krievijas Bruņoto Spēku militārās sagatavotības ietvaros. Starp citu, neviens īpaši necentās slēpt kompleksa transportēšanu ar sauskravu kuģi "Ambal". Vēl vairāk — viens "Iskanders" jau pirms iekraušanas kuģī "Ambal" tika īpaši novietots zem amerikāņu izlūkošanas mākslīgā pavadoņa, lai precizētu šī kosmiskā aparāta darbības parametrus," — piebilda Konašenkovs.

Ziņu lente
0