Republikāņi ASV apspriež iespēju nomainīt savu kandidātu prezidenta vēlēšanās

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasDonalds Tramps. Foto no arhīva
Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji informē, ka Republikāņu partija izskata iespējas nomainīt Donaldu Trampu pret citu kandidātu ASV prezidenta postenim, lai arī līdz vēlēšanām atlicis tikai mēnesis.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. ASV Republikāņu partijas Nacionālās komitejas juristi izvērtē tiesiskos aspektus Donalda Trampa aizstāšanai ar citu kandidātu ASV prezidenta postenim, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Politiko publicētajām ziņām.

Iepriekš Republikāņu partijas Nacionālās komitejas priekšsēdētājs Rinss Pribass paziņoja, ka Trampa publiska pazemošana no partijas biedru puses galīgi atņems republikāņu iespējas izcīnīt uzvaru vēlēšanās. Viņš paskaidroja, ka komitejas rīcībā ir 48 stundas, lai izvērtētu priekšvēlēšanu stratēģiju.

Komitejas juristi izvērtē nomaiņas iespējas, lai arī līdz vēlēšanām atlicis tikai viens mēnesis, vēlēšanu biļeteni jau ir uzdrukāti un vairākos štatos notiek priekšlaicīgā balsošana.

"Juristu armija izskata "Noteikumu Nr.9", kas ļauj izvirzīt jaunu kandidātu iepriekšējā kandidāta brīvprātīgas atkāpšanās vai nāves gadījumā. Tramps pavēstīja, ka aiziet nevēlas, tāpēc partija jebkurā gadījumā turpinās darbu ar viņu," — izdevumam Politico pavēstīja kāds augsti stāvošs republikāņu partijas pārstāvis.

Республиканский кандидат в президенты США Дональд Трамп пожимает руку кандидату в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон в начале своих первых президентских дебатов - Sputnik Latvija
Politika
Speciālisti norāda uz Trampa un Klintones kļūdām

Partijas centrālais aparāts aicināja reģionālos līderus saglabāt pašreizējo kursu, vismaz pašlaik, informēja izdevums. Republikāņu preses sekretārs atteicās sniegt komentārus par situāciju.

Vēlāk aģentūra Associated Press paziņoja, ka Republikāņu partija pirmdien pulcēsies partijas Nacionālās komitejas sēdei, taču norādīja, ka apspriedes tēma nav publiskota.

Iepriekš mediji publicēja 2005. gadā uzņemtu video ierakstu, kurā Tramps lepojās ar to, ka sievietes viņam ļauj "pieķerties" intīmām vietām, jo viņš ir "zvaigzne". Vēlāk miljardieris par šiem vārdiem atvainojās, tomēr Pribass un ASV viceprezidenta kandidāts no republikāņu partijas Maikls Penss, pašreizējais viceprezidents Džo Baidens un republikāņu partijas kandidāts 2008. gada prezidenta vēlēšanām Džons Makkeins nosodīja Donaldu Trampu.

Ziņu lente
0