Politika

Speciālisti norāda uz Trampa un Klintones kļūdām

© REUTERS / Mike SegarРеспубликанский кандидат в президенты США Дональд Трамп пожимает руку кандидату в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон в начале своих первых президентских дебатов
Республиканский кандидат в президенты США Дональд Трамп пожимает руку кандидату в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон в начале своих первых президентских дебатов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālisti, kuri pārbauda prezidenta kandidātu izteikumu patiesīgumu, konstatējuši lielu skaitu neprecīzu izteikumu un faktu sagrozījumus Donalda Trampa un Hilarijas Klintones izteikumos teledebatēs.

RĪGA, 27. septembris — Sputnik. Speciālisti, kuri pārbauda prezidenta kandidātu izteikumu patiesīgumu, konstatējuši lielu skaitu neprecīzu izteikumu un faktu sagrozījumus Donalda Trampa un Hilarijas Klintones izteikumos pirmdienas debatēs televīzijā.

Daudzi Trampa un Klintones izteikumi tika rūpīgi analizēti, un vairākos gadījumos prese kritizēja abus prezidenta kandidātus par kļūdām.

Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Tramps pastāstīja par Klintones lielāko kļūdu prezidenta vēlēšanu sacīkšu laikā

Piemēram, Tramps norādīja, ka jau sākotnēji iebildis pret karu Irākā, — šie izteikumi ir pretrunā 2003. gadā teiktajam. Bez tam Tramps atgādināja, ka Klintone "visu mūžu cīnījusies pret ISIS", taču grupējums "Islāma valsts" Irākā parādijās salīdzinoši nesen kā Al Kaidas teroristu filiāle, tika sakauts un parādījās atkal un 2014. gadā ieņēma plašas teritorijas Irākā un Sīrijā, kad Klintone vairs neieņēma ASV valsts sekretāra posteni.

Klintone apsūdzēja Krieviju par ASV Demokrātiskās partijas datoru uzlaušanu. Šajā sakarā avīze New York Times atzīmēja, ka ASV nav norādījušas, ka Krievija ir atbildīga par šiem notikumiem.

Klintone arī uzsvēra, ka ASV iespējas šajā sfērā ir lielākas nekā Krievijai, taču nepamatoja savus uzskatus. Savukārt Tramps paziņoja, ka Krievijas saistība ar minētajiem notikumiem nav pierādīta, neskatoties uz vairākkārtēju informācijas "noplūdi" presē no ASV izlūkdienestiem, kuri vēstīja, ka atbildīga esot tieši Krievija. Jāpiebilst, ka amerikāņu izlūki nekādus pierādījumus nesniedza.

Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Pie visa vainīgs Putins": amerikāņu izdevums izsmej Klintoni

Hilarija Klintone atgādināja, ka Tramps paudis uzskatu par klimatiskajām izmaiņām – ka tas esot ķīniešu izdomājums. Tramps paziņoja, ka nekad neko tamlīdzīgu nav teicis. Tomēr savā lapā Twitter 2012. gadā Tramps rakstīja: "Globālās sasilšanas koncepciju izstrādājuši ķīnieši savām vajadzībām, lai padarītu ražotnes ASV konkurētnespējīgas."

Visbeidzot Tramps norādīja, ka pēdējā laikā Ņujorkā palielinājusies noziedzība, bet Klintone iebilda – viņa pauda uzskatu, ka noziegumu skaits lielākajā pilsētā ASV ir samazinājies. Izrādījās, ka taisnība ir Klintonei. Jāpiezīmē, ka abi ASV prezidenta kandidāti dzīvo Ņujorkā.

Ziņu lente
0