Politika

Filipīnu prezidents pasūtījis "pie velna" Baraku Obamu

© REUTERS / Romeo RanocoПрезидент Филиппин Родриго Дутерте
Президент Филиппин Родриго Дутерте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Filipīnu valsts vadītājs asi reaģēja uz ASV varas iestāžu kritisko attieksmi pret narkotiku apkarošanas kampaņu, kas pašlaik rit Filipīnās.

RĪGA, 5. oktobris – Sputnik. Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte netieši vērsās pie Baraka Obamas ar vārdiem "Jūs varat iet pie velna!", vēsta aģentūra CBS News.

Инаугурация нового президента Филиппин Родриго Дутерте в Маниле - Sputnik Latvija
Filipīnu prezidents nevēlas līdzināties Hitleram

Odiozais paziņojums tika izteikts, ņemot vērā ASV prezidenta kritiskos izteikumus par narkotiku apkarošanas kampaņu, ko pašlaik īsteno Duterte. Stingro pasākumu laikā iet bojā liels skaits cilvēku.

Jāpiebilst, ka Filipīnu prezidents uzbrucis arī Eiropas Savienībai, jo arī tās dalībvalstu līderi kritizē Filipīnu varas iestāžu darbības. Duterte savā runā ieteica Eiropas Savienībai "vākties uz šķīstītavu, jo elle jau ir pārpildīta."

Jau iepriekš Filipīnu prezidents ir atļāvies skarbus izteicienus, kas veltīti rietumvalstu valdību pārstāvjiem un organizācijām. Piemēram, septembrī Duterte atļāvās nodēvēt Obamu par "maukas dēlu", bet ANO vadītāju Banu Kimunu – par "muļķi". Turklāt viņš sūtīja ellē arī Eiropas Savienību.

Ziņu lente
0