Filipīnu prezidents nevēlas līdzināties Hitleram

© AP Photo / Radio Television MalacanangИнаугурация нового президента Филиппин Родриго Дутерте в Маниле
Инаугурация нового президента Филиппин Родриго Дутерте в Маниле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Filipīnu valsts vadītājs Rodrigo Duterte nevēlas, lai viņu salīdzinātu ar Ādolfu Hitleru.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte nevēlas, lai viņu salīdzinātu ar nacistu līderi Ādolfu Hitleru, neskatoties uz viņa izteikumiem, kuros viņš savu cīņu pret narkomāniju valsti salīdzināja ar ebreju iznīcināšanu, norādīts Filipīnu valsts vadītāja pārstāvja Ernesto Abellas paziņojumā.

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Filipīnu prezidents: "Pie velna ES!"

Sarunā ar žurnālistiem Duterte paziņojis, ka daži kritiķi viņu sauc par "Hitlera brālēnu".

Viņš atgādināja, ka Hitlers iznīcinājis miljoniem ebreju, un paziņoja, ka priecātos par iespēju nogalināt trīs miljonus cilvēku, kas iesaistīti narkotiku apgrozījumā Filipīnās. Tolaik viņš atzīmēja, ka Vācijā bija Hitlers, brīdi paklusēja un ar vārdiem "Filipīnās ir…" norādīja uz sevi.

"Prezidenta norāde uz slepkavībām netieši atainoja to, kā viņu uzskata par masveida slepkavu, Hitleru – tas ir imidžs, ko viņš noraida… Viņš tikai norādīja uz negatīvo salīdzinājumu, jo cilvēki salīdzina viņu un Hitleru," – teikts Abella publikācijā Facebook.

Hitlera slepkavības un prezidenta vēlme nogalināt trīs miljonus narkotiku dīleru – tās ir pilnīgi atšķirīgas lietas, piebilda prezidenta pārstāvis.

"Mēs nevēlamies mazināt traģēdiju, sešu miljonu ebreju bojāeju Holokausta laikā," – teica politiķis.

Rodrigo Duterte, kurš prezidenta posteni ieņēma maijā, ir sācis liela mēroga karu ar narkomāniem un cilvēkiem, kuri izplata narkotikas. Policijas dati liecina: kopš Dutertes nākšanas pie varas valstī nogalināti aptuveni 2,4 tūkstoši ar narkotikām saistītu cilvēku, tostarp arī šajā jomā izdarīto noziegumu izmeklēšanas gaitā. Vispasaules sabiedrība nosoda narkotiku tirdzniecības apkarošanas metodes valstī.

Ziņu lente
0