Eiropas Komisija draud ar sodu Google

© Kyle MurrayGoogle Jaungada pārsteigums
Google Jaungada pārsteigums - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā jau atzīts: korporācija Google pārkāpj konkurences likumu ar lietojumprogrammām, kas jau pirms pārdošanas iestatītas viedtālruņos. Tagad ar sodu par šādām darbībām korporācijai draud Eiropas Komisija.

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Eiropas Komisija gatavojas uzlikt Google naudas sodu par antimonopola likumdošanas pārkāpumiem, vēsta BusinessInsider.

Mobilais tālrunis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ierēdņi Krievijā turpmāk lietos vietējos sakaru līdzekļus

Dokumentā, ko Eiropas Komisija nosūtījusi Google, teikts, ka kompānija maksā viedtālruņu ražotājiem par to, ka iekārtās jau iepriekš tiek uzstādīta lietojumprogramma Google Play un interneta pārlūkprogramma Google. Pie tam Google neļauj ražotājiem uzstādīt viņu pašu lietojumprogrammas, ja tās kaut kādā mērā ierobežo operāciju sistēmas Android iespējas.

Sūdzību Eiropas Komisijā 2013. gadā iesniedza lobiju kompānija FairSearch, kas cīnās pret Google monopolistu stāvokli interneta meklēšanas sistēmu tirgū. Prasībai pievienojušās arī Oracle un Nokia.

Ja Google nepakļausies Eiropas Komisijas prasībām un turpinās uzpirkt vai iebiedēt viedtālruņu ražotājus, tai, iespējams, tiks piespriests liels naudas sods.

Iepriekš Krievijas Federālais Antimonopola dienests atzina, ka Google pārkāpj likumu par konkurenci un apsūdzēja kompāniju par dominējošā stāvokļa tirgū ļaunprātīgu izmantošanu jautājumā par iepriekš uzstādīto veikalu un lietojumprogrammu izmantošanu OS Android. Dienests pieprasīja pārkāpumu novēršanu, koriģējot līgumus ar iekārtu ražotājiem. Cita starpā par pārkāpumu Federālais Antimonopola dienests uzskata vairāku kompānijas lietojumprogrammu obligāto uzstādīšanu mobilajās iekārtās līdz ar Google Play un aizliegumu iepriekš uzstādīt citu kompāniju pielikumprogrammas.

Ziņu lente
0